Πίτσα της Αγγελικούλας!
Θέλετε να φτιάξετε μόνη σας, με υλικά που έχουμε λίγο πολύ όλοι στο σπίτι μας, τη πιο νόστιμη πίτσα; Ακολουθήστε τη συνταγή και θα εκπλαγείτε από το αποτέλεσμα.
Υλικά για ζύμη
- 1κιλό αλεύρι
- 50γρ.μαγιά νωπή (σε 500γρ. νερό ή μισό ποτήρι γάλα διαλυμένη). Μπορείτε να βάλετε και ξερή μαγιά.
- 1κουταλακι του γλυκού ζάχαρη
- 1πρέζα αλάτι
- 4κουταλιες της σούπας λάδι
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα βαθύ μπολ. Ανακατεύουμε με τα χέρια καλά μέχρι το σημείο που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μπολ. Η ζύμη είναι έτοιμη και την σκεπάζουμε με μια μεμβράνη ή πετσέτα για μια ώρα. Στη συνέχεια τη ζυμώνουμε πάλι και την ανοίγουμε ανάλογα με το μέγεθος του ταψιού που θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε με λαδωμένα χέρια. Το άνοιγμα της ζύμης θα μας δείξει και το πόσο χοντρή ή λεπτή τη θέλουμε.
Γέμιση πίτσας
Αυτό βέβαια είναι στην γευστική απόλαυση του καθενός. Το πρώτο πράγμα που έχετε να κάνετε είναι φτιάξετε μία σάλτσα που θα τη χρησιμοποιήσετε ως βάση, απλώνοντας την στη ζύμη.
Υλικά σάλτσας
- 1κούπα σάλτσα
- 1πρέζα αλάτι
- μισό κουταλάκι ζάχαρη
- ρίγανη
- βασιλικό
- λίγο λάδι
- λίγο νερό
Σιγοβράζουμε για 10 περίπου λεπτά. Απλώνουμε πάνω στη ζύμη. Βάζουμε λίγο τριμμένο τυρί κατά προτίμηση γκούντα και η συνέχεια δικιά σας. Μπορείτε να βάλετε μπέικον, ζαμπόν, μανιτάρια, πιπεριές. Αν πάλι θέλετε μία παραδοσιακή γέμιση, μπορείτε να βάλετε φέτα, ελιές, κρεμμύδια και ότι άλλο τραβάει η όρεξη σας. Αφού βάλετε τα υλικά που σας αρέσουν βάλτε πάνω πάλι τριμμένο τυρί για να δέσουν στη γεύση καλύτερα τα υλικά.
Επειδή υπάρχουν και οι λάτρεις του γλυκού, χρησιμοποιήστε μόνο τη ζύμη και απλώστε μια στρώσει σοκολάτας και από πάνω μπισκότα, μπανάνες, φρούτα του δάσους και ότι άλλο σας αρέσει.
Είμαι η Niki και σας εύχομαι καλή απόλαυση!!!
Πρέπει να έχετε συνδεθεί για να σχολιάσετε.