Τα θετικά του sex!

Μέσα από επιστημονικές μελέτες και χρόνια ερευνών πάνω στην ερωτική επαφή, μόνο σίγουρο ότι τα οφέλη είναι πολλά. Σύμφωνα μάλιστα με τους ειδικούς του Ινστιτούτου Μελέτης Ουρολογικών Παθήσεων (ΙΜΟΠ) και του Κέντρου Σεξουαλικής και Αναπαραγωγικής Υγείας του (ΑΠΘ), η σεξουαλική επαφή αποτελεί ένα πολύτιμο μυστικό υγείας!

Τα θετικά του σεξ!

  • Μειώνει τον πόνο! Από τις μελέτες φαίνεται ότι η σεξουαλική δραστηριότητα μειώνει το χρόνιο πόνο. Επίσης η κολπική διέγερση σχετίζεται με σημαντικές αναλγητικές ιδιότητες συγκριτικά πολύ μεγαλύτερες από τη διέγερση της κλειτορίδας.
  • Φτιάχνει τη διάθεση! Το σεξ διαθέτει και αντικαταθλιπτικές ιδιότητες! Μειώνει τα ποσοστά κατάθλιψης και νευρώσεων. Ενισχύει την κοινωνικότητα, την ικανότητα δηλαδή του ανθρώπου να προσαρμόζεται στις κοινωνικές συνθήκες, να συνάπτει φιλικές σχέσεις και να συμμετέχει σε κοινές δραστηριότητες. Έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει την ψυχική υγεία, αναμφίβολα ενισχύει την αυτοπεποίθηση και αυτό καθιστά το άτομο πιο ικανό να διαχειριστεί, να εξωτερικεύσει και να εκφράσει τα συναισθήματα του.
  • Τονώνει την άμυνα του οργανισμού – βελτιώνει το ανοσοποιητικό! Η κλασική σεξουαλική πράξη φαίνεται ότι ενισχύει την άμυνα του οργανισμού παράλληλα είναι η μοναδική δραστηριότητα η οποία κουράζει αλλά και χαλαρώνει το σώμα συμβάλλοντας σημαντικά και στη βελτίωση του ύπνου. Όσον αφορά στο ενδοκρινικό σύστημα η σεξουαλική δραστηριότητα αυξάνει τα επίπεδα ορμονών όπως της τεστοστερόνης, της οξυτοκίνης κ.α. Ενδεικτικά αυτό έχει σαν συνέπεια τη βελτίωση της ερωτικής ζωής και τη μείωση της κατάθλιψης.
  • Γερή καρδιά είναι η χορτασμένη από έρωτα! Η σεξουαλική δραστηριότητα μειώνει το άγχος, ρίχνει την υψηλή αρτηριακή πίεση και έχει συσχετιστεί με χαμηλότερη διαστολική πίεση στην ανάπαυση. Με τον τρόπο αυτό το άτομο αντιδρά καλύτερα σε στρεσογόνες καταστάσεις. Παράλληλα έχει βρεθεί ότι σταθεροποιεί τον καρδιακό σφυγμό, ενώ είναι μια ικανοποιητική άσκηση για τον οργανισμό.
  • Έχει τις ίδιες θετικές επιδράσεις στον οργανισμό όπως μια δυνατή προπόνηση. Όπως κι η γυμναστική όμως έτσι και το σεξ θα πρέπει να γίνεται τακτικά για να υπάρχουν τα οφέλη για το καρδιαγγειακό σύστημα. Μια συχνότητα επαφών πάνω από δύο φορές την εβδομάδα βελτιώνει την υγεία της καρδιάς και μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακής νόσου κατά 45%.
  • Πιο υγιής προστάτης στους άντρες. Βοηθά στην υγεία του προστάτη και στην αποκατάσταση παθήσεων όπως οι φλεγμονές του!
    Στις γυναίκες δυναμώνει το πυελικό έδαφος! Η κολπική συνουσία βοηθά να διατηρηθεί η φυσιολογική λειτουργία του κόλπου και του περινέου. Σε αυτό φαίνεται να βοηθούν οι αντανακλαστικές συσπάσεις που προκαλούνται δυναμώνουν το πυελικό έδαφος με αποτέλεσμα τη μείωση των επεισοδίων ακράτειας.
  • Το κυκλοφορικό παίρνει τα πάνω του! Το σεξ αυξάνει τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο και στα λοιπά όργανα. Η αύξηση των παλμών της καρδιάς και οι βαθιές αναπνοές βελτιώνουν την κυκλοφορία. Έτσι κάθε κύτταρο τροφοδοτείται με καθαρό, οξυγονωμένο αίμα ενώ οι περιττές ουσίες απομακρύνονται.
  • Κάτω η χοληστερίνη! Λειτουργώντας όπως η σωματική άσκηση, το σεξ βοηθά να μειωθεί η συνολική τιμή της χοληστερίνης και αλλάζει την αναλογία της «καλής» χοληστερίνης (HDL) και της κακής (LDL) προς όφελος της πρώτης.

Είμαι η Niki και σας εύχομαι καλό και υγιή sex!

Πηγή:pharm16.gr/block

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...