Θες αυτή τη σχέση «για πάντα»; 8 τοπ συμβουλές

sxesi-gia-panta
Το ξέρεις ότι είναι ο ένας και μοναδικός και θες αυτή να είναι η σχέση της ζωής σου! Το μυστικό για να τα κατάφέρεις είναι να μην το ξεχνάς ποτέ.  Μην ξεχνάς πόσο σπουδαίο δώρο είναι η αγάπη σου. Και δεν αρκεί να τη νιώθεις, αλλά και να την εκδηλώνεις. Δες πως θα κρατήσεις μια σχέση για πάντα και με ποιους τρόπους μπορείς να δείξεις στο σύντροφό σου πόσο τον αγαπάς και πόσο σημαντικός είναι για εσένα.

Να είσαι ευγνώμων για τα μικρά πράγματα.

Πιθανόν να λες «ευχαριστώ» όταν ο φίλος σου κάνει κάτι το οποίο θεωρείς σημαντικό, όπως να καθαρίσει επιτέλους τις ντουλάπες του από πράγματα που δε χρειάζεται. Τις περισσότερες φορές, όμως, οι μικρές συνεισφορές του στην καθημερινότητά σας δεν τυχαίνουν της αναγνώρισης που τους πρέπει. Με το πέρασμα του χρόνου, σταματάμε να προσέχουμε αυτά που προσφέρει ο σύντροφός μας. Οι καλές του χειρονομίες θεωρούνται αυτονόητες. Σκεφτόμαστε ότι είναι λογικό να βγάλει έξω τα σκουπίδια, γι’ αυτό και δε θα μπούμε στον κόπο να πούμε «ευχαριστώ». Πρέπει, όμως, να το πεις: Αυτή η λέξη όχι μόνο θα τον κάνει να νιώσει σημαντικός, αλλά και θα «ξυπνήσει» τα πιο γλυκά του συναισθήματα για σένα (ωθώντας τον να σε ευχαριστεί για όλα όσα εσύ κάνεις). Όσο περισσότερο αναγνωρίζετε και οι δύο την τρυφερότητα που ήδη υπάρχει, τόσο περισσότερο θα την εκτιμάτε πραγματικά. «Για να δείξεις την ευγνωμοσύνη σου», επισημαίνει η Betsy Sansby, σύμβουλος γάμου και σχέσεων με πείρα περισσότερων από 20 χρόνων, «να είσαι συγκεκριμένη. Μπορείς να πεις: “Σε ευχαριστώ που πλήρωσες τα έξοδα του σούπερ μάρκετ, αν και τον τελευταίο καιρό δεν έχω πληρώσει ούτε μία φορά…!”. Μπορείς ακόμη και να αφήσεις ένα σημείωμα, που θα τοποθετήσεις σε ένα σημείο που βλέπει συχνά, όπως το γραφείο του. Προτίμησε κάτι συγκεκριμένο, όπως “Σε ευχαριστώ που έμεινες ξύπνιος μέχρι αργά τακτοποιώντας τους λογαριασμούς”. Θα σου πάρει μόλις λίγα δευτερόλεπτα και θα σημαίνει πάρα πολλά για εκείνον.

Σταμάτα να είσαι τόσο οργανωμένη.

Είναι πολύ εύκολο να «βγεις» από την κατάσταση δύο ανθρώπων που λειτουργούν ως μονάδα σε μια σχέση, όταν μοιράζεις σχολαστικά τις αρμοδιότητες και τα πράγματα που πρέπει να γίνουν. «Πολλές φορές, όταν και οι δύο είστε τόσο απασχολημένοι με τη διαχείριση των οικιακών εργασιών, βρίσκεστε σε παράλληλες πορείες που φυσικά δε συναντιούνται», λέει η Betsy Sansby και προσθέτει: «Μέσα στη φασαρία και την αναμπουμπούλα της κάθε μέρας, ίσως δεν παρατηρείτε καν το πόσο καλή ομάδα είστε μαζί και πιθανόν οι στιχομυθίες που ανταλλάσσετε είναι συχνότερα του τύπου: “Εσύ πάρε τον μικρό από το φροντιστήριο Αγγλικών κι εγώ θα φέρω τη μικρή από το μπαλέτο! Φύγαμε!”. Ακόμη όμως και οι σύντροφοι με την πιο δυνατή σχέση χρειάζονται στιγμές όπου δε θα ασχολούνται με κάποιο από τα καθημερινά καθήκοντα της συμβίωσης και θα βρεθούν κάπου μόνοι τους για να χαλαρώσουν, να γελάσουν και να ανακαλύψουν ξανά τη χαρά του να είναι μαζί. Μια λύση είναι να εξαγοράσεις χρόνο – στην κυριολεξία. Αντί να στέκεσαι με τις ώρες στις ουρές για να πληρώσεις τους λογαριασμούς σου, κάνε μια τραπεζική εντολή με την οποία θα πληρώνονται αυτόματα εξοικονομώντας έτσι χρόνο. Μπορείς επίσης να «εκμεταλλευτείς» τους γονείς σου, που πάντα θέλουν να βλέπουν τα εγγόνια τους, ή ακόμη και μια φίλη σου με την οποία μπορείτε να ανταλλάξετε καθήκοντα μπέιμπι σίτινγκ σε ημέρες που σας βολεύουν.

Μην υποτιμάς τη σημασία του να παραγγείλεις κινέζικο και να στρώσεις το τραπέζι: μπορεί να κάνει τη διαφορά. Εάν τόσο εσύ όσο και ο σύντροφός σου δουλεύετε πάρα πολλές ώρες, τότε προσπαθήστε να δειπνείτε έστω μία φορά την εβδομάδα. Ακόμη και αν τρώτε ό,τι έχει περισσέψει από την προηγούμενη μέρα, άναψε ένα κερί, βάλε λίγη μουσική και απόλαυσέ το!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...