Τα 5 πιο ρομαντικά λουλούδια για τις γυναίκες

Κόκκινα τριαντάφυλλα

Μάθε τι συμβολίζει κάθε λουλούδι για να μαντεύεις τα αισθήματα των άλλων προς εσένα.

Τα τριαντάφυλλα είναι τα πιο δημοφιλή λουλούδια. Στην περίπτωση τους κάθε χρώμα συμβολίζει και κάτι διαφορετικό. Σίγουρα ξέρεις πως αν θες να εκφράσεις την ερωτική αγάπη σου πρέπει να προσφέρεις κόκκινα βελούδινα τριαντάφυλλα, τα οποία επίσης συμβολίζουν την τελειότητα και την απόλυτη ομορφιά. Χάρισε λευκά τριαντάφυλλα που συμβολίζουν την αγνότητα σε αγαπημένους φίλους και απόφυγε τα κίτρινα σε αυτούς που αγαπάς, καθώς από κάποιους θεωρείται επιλογή που δείχνει ζήλια και κακία. Τα ροζ τριαντάφυλλα είναι ιδανική επιλογή για ένα φλερτ που μόλις αρχίζει, αφού εκφράζουν θαυμασμό για τη θηλυκότητα, αλλά και για να ευχαριστήσεις κάποιον.

ορχιδέες

Οι ορχιδέες αντιπροσωπεύουν την αγάπη και την σπάνια ομορφιά. Επίσης, συμβολίζουν την πολυτέλεια και τη δύναμη. Βασιζόμενοι σε κάποιες αρχαίες ελληνικές πεποιθήσεις κάποιοι συνδέουν τις ορχιδέες με την αρρενωπότητα. Στην αρχαία Ελλάδα, οι γυναίκες πίστευαν ότι αν ο πατέρας του παιδιού τους κατανάλωνε μεγάλες κονδύλους ορχιδέας, το μωρό θα ήταν αγόρι και αν έτρωγε μικρούς κονδύλους ορχιδέας, το μωρό θα ήταν κορίτσι! 

τουλίπες

Οι τουλίπες ανάλογα με το χρώμα τους συμβολίζουν διαφορετικά πράγματα. Έτσι, οι κόκκινες τουλίπες αντιπροσωπεύουν την αληθινή αγάπη και οι μοβ είναι ένδειξη πίστης. Το πάθος και την εμμονική αγάπη συμβολίζουν οι κίτρινες τουλίπες, ενώ αν θες να δείξεις σε κάποιον ότι τον συγχώρεσες, χάρισέ του λευκές τουλίπες.

μαργαρίτες

Οι μαργαρίτες θεωρούνται σύμβολο αγνότητας και αθωότητας. Επίσης, είναι το λουλούδι που αντιπροσωπεύει τα νέα ξεκινήματα. Για το λόγο αυτό και πολλοί τις επιλέγουν για το στολισμό σε γάμους.

λευκοί κρίνοι

Οι κρίνοι, ως το λουλούδι της Παναγίας, συμβολίζει την αγνότητα και την ηρεμία. Χάρισε το σε ανθρώπους που θαυμάζεις.

Άλλα λουλούδια που έχουν το συμβολισμό τους είναι οι ντάλιες που είναι σύμβολο αξιοπρέπειας και υπεροχής. Είναι ένα λουλούδι που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο. Οι παιώνιες είναι τα λουλούδια της ευτυχίας και της ευημερίας. Δεν είναι λίγοι αυτοί που λένε ότι οι παιώνιες πρέπει να υπάρχουν στο σπίτι κάθε ευτυχισμένου ζευγαριού, αλλά και στα γραφεία κάθε επιτυχημένης επιχείρησης. Ο ηλίανθος ή αλλιώς ηλιοτρόπιο έχει διάφορους συμβολισμούς. Για κάποιους είναι σύμβολο πίστης και μάλιστα της πίστης που συνοδεύεται από θαυμασμό και ίσως φτάνει στην υπερβολή. Επειδή μοιάζουν με τον ήλιο, οι ηλίανθοι συμβολίζουν επίσης τη λάμψη, τη ζεστασιά, αλλά και την ευτυχία. Αποτελούν εξαιρετική επιλογή αν θες να εντυπωσιάσεις με την απλότητά σου.

Είμαι η Niki και έχω να πω ότι δεν υπάρχει πιο όμορφο πράγμα από τη δήλωση αγάπης σε οποιαδήποτε μορφή από το να προσφέρεις ένα λουλούδι και μπουκέτο το δεχόμαστε. Για αυτό τρέξτε στα ανθοπωλεία και στους αγρούς αν θέλετε!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...