Μάθε τι σημαίνουν οι ερωτικές φαντασιώσεις σου!

τι σημαίνουν οι ερωτικές φαντασιώσεις

Ξέρεις τι σημαίνουν οι ερωτικές φαντασιώσεις σου; Ή μήπως δεν έχεις; Κρίμα, γιατί είναι το φθηνότερο και αποτελεσματικότερο ερωτικό βοήθημα της σεξουαλικής μας ζωής, υποστηρίζουν οι σεξολόγοι.

Σχεδόν όλοι έχουν ερωτικές φαντασιώσεις –άνδρες, γυναίκες, παιδιά– και υπάρχουν πολλοί λόγοι που εξηγούν το γιατί. Στη χώρα της φαντασίας κανείς δεν μπορεί να μας κατηγορήσει αν είμαστε φρόνιμοι ή παράτολμοι, ηθικοί ή ανήθικοι. Στην πραγματική ζωή, αν σκίσεις το πουκάμισο του συναδέλφου σου και απαιτήσεις να σου κάνει κάτι, το πολύ πολύ να εξασφαλίσεις μήνυση για σεξουαλική παρενόχληση ή απόπειρα βιασμού. Στη φαντασίωσή σου, όμως, θα σου προσφέρει το πιο απολαυστικό στοματικό σεξ της ζωής σου. Οι ερωτικές φαντασιώσεις δεν είναι απαραίτητα εμπειρίες που θα θέλαμε να ζήσουμε στην πραγματική ζωή. Απλώς είναι ένας ασφαλής τρόπος για να βιώσουμε και να εξερευνήσουμε τα ερωτικά μας συναισθήματα σε όλη τους την ποικιλία. Όπως σε όλα τα θέματα, έτσι και στον ερωτισμό η πραγματικότητα συνήθως αποδεικνύεται λιγότερο συναρπαστική από τη φαντασία. Επομένως, η ερωτική φαντασίωση μοιάζει να πρέπει τελικά να παραμείνει στη σφαίρα του μη πραγματικού, να υπερβαίνει ακόμη και το υποσυνείδητο, για να μπορέσει να λειτουργήσει ερεθιστικά στο σεξ. Πάντως έρευνες έχουν δείξει ότι το 60% διηγείται τις φαντασιώσεις του στους συντρόφους του, ενώ μόλις το 33,6% τις υλοποιεί στην πράξη.

Πριν μάθεις τι σημαίνουν οι ερωτικές φαντασιώσεις, μάθε ότι ενισχύουν τη λίμπιντο 

Τις περισσότερες φορές, οι φαντασιώσεις μας περιστρέφονται γύρω από τα πράγματα που δε θα θέλαμε ποτέ να δοκιμάσουμε στην πραγματικότητα – κάποιες από αυτές θα μας τρομοκρατούσαν αν μας συνέβαιναν στην κανονική ζωή. Η επίδρασή τους, όμως, στη λίμπιντο και τη σεξουαλική ζωή δεν παύει να είναι τεράστια και σε μερικές περιπτώσεις θα μας ευχαριστούσε να βγουν οι φαντασιώσεις μας αληθινές. Όσο περισσότερο, λοιπόν, φαντασιώνεσαι τόσο ανεβαίνει η λίμπιντό σου. Πολλοί έχουν μια αγαπημένη φαντασίωση με την οποία φτάνουν εγγυημένα στον οργασμό. Οι έρευνες έχουν δείξει ότι περισσότερο από το 50% φαντασιώνεται κάθε φορά που κάνει έρωτα με το σύντροφό του. Οι σεξολόγοι εκτιμούν ότι το πραγματικό ποσοστό, δηλαδή αυτό που θα προέκυπτε αν δε μας παρακολουθούσε ο σύντροφός μας την ώρα που απαντάμε στο ερωτηματολόγιο, είναι πολύ μεγαλύτερο. Μάλιστα, αυτοί που δηλώνουν πως φαντασιώνονται κατά τη διάρκεια του σεξ περιγράφουν την ερωτική τους ζωή ως πολύ πιο ικανοποιητική από εκείνους που δεν το κάνουν.

Οι έρευνες για τις ερωτικές φαντασιώσεις 

– Το 14% των γυναικών έχει σχεδόν αποκλειστικά και μόνο φαντασιώσεις βιασμού κατά τη διάρκεια του σεξ. Αυτό σχετίστηκε ερευνητικά με καλή συζυγική σχέση, παθητική προσέγγιση κατά τις περιπτύξεις, καθώς και στοιχεία προσωπικότητας, όπως τάση για εξαρτητικές σχέσεις, αποδοχή ελέγχου, σοβαρότητα.

– Οι γυναίκες που είχαν ποικιλία φαντασιώσεων, δηλαδή όχι μόνο το βιασμό, βρέθηκαν να είναι πιο παρορμητικές, ανεξάρτητες, επιθετικές, μη παραδοσιακές, ενεργητικές στο σεξ, σεξουαλικά πιο απελευθερωμένες από την πρώτη ομάδα γυναικών.

– Όσες γυναίκες δηλώνουν την ανυπαρξία ερωτικών φαντασιώσεων στη σεξουαλική τους ζωή, έχουν συχνότερα δυσκολία στο σεξουαλικό ερεθισμό, τον οργασμό και είχαν ιστορικό σεξουαλικών ενοχών, π.χ., είχαν μεγαλώσει σε οικογένειες που θεωρούσαν το σεξ αμαρτωλό ή βρόμικο.

 

Δες παρακάτω τι σημαίνουν οι ερωτικές φαντασιώσεις των γυναικών

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...