Καινούρια σχέση; Τα 7 λάθη που δεν πρέπει να κάνεις

kainourgia-sxesi
Η καινούρια σχέση είναι πάντα γεμάτη ενθουσιασμό. Αυτό, όμως, μπορεί να σε κάνει παρορμητική και ίσως απερίσκεπτη. Ρίξε λίγο την ταχύτητα και δες τουλάχιστον ποια είναι τα 7 λάθη που οπωσδήποτε πρέπει να αποφύγεις.

Μη βιάζεσαι να κάνετε σεξ
Μπορεί να μην υπάρχει μία συγκεκριμένη στιγμή που εσύ και ο νέος σου σύντροφος θα έρθετε πιο κοντά, αλλά αν κάνετε σεξ πριν εκείνος έχει την ευκαιρία να σε γνωρίσει, τότε κινδυνεύεις να περάσεις στην κατηγορία «για να περνάω καλά» με αποτέλεσμα να χάσει το ενδιαφέρον του. Για να θέλει ο άντρας να γίνετε ζευγάρι και να ξεκινήσει μια καινούρια σχέση, πρέπει να επενδύσει και να εκτιμήσει όλα τα προσόντα σου (πέρα από τα σωματικά). Γι’ αυτό μην φοβάσαι να πάρεις τον χρόνο σου και να περιμένεις όταν νιώθεις έτοιμη: ο κανόνας των ‘τριών ραντεβού’ είναι μύθος!

Μην ανοίγεσαι πολύ γρήγορα
Παρομοίως, δεν είναι έξυπνο να βιαστείς να του πεις όλες εκείνες τις θλιβερές ιστορίες της παιδικής σου ηλικίας. Όσο κι αν είναι φυσικό να θες να επιταχύνεις τη διεργασία της οικειότητας, πρέπει να ζυγίζεις καλά τις πληροφορίες που μοιράζεσαι. Σε μία καινούρια σχέση, ο άλλος ίσως νιώσει άβολα με υπερβολικές λεπτομέρειες ή δεν αποκλείεται να σκεφτεί ότι είσαι η βασίλισσα του μελοδράματος.

Σταμάτα να τον καλείς και να στέλνεις SMS/email όλη την ώρα
Εντάξει, είναι αλήθεια ότι ζούμε σε μια εποχή όπου μοιραζόμαστε υπερβολικά τα πάντα, όμως θα πρέπει να χαλαρώσεις και να το παίξεις… cool. Στους άνδρες αρέσει χαρακτηριστικά να παίζουν τον ρόλο του κυνηγού, όχι του θηράματος, πράγμα που σημαίνει ότι οι αλλεπάλληλες κλήσεις σου μπορούν να έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα και να μειώσουν το ενδιαφέρον του (αντί να το αυξήσουν). Άρα, βάλε κάτω το τηλέφωνο, αποτραβήξου σιγά-σιγά από τον υπολογιστή κι άφησέ τον να περιμένει για αλλαγή.

Ούτε να σκεφτείς να τον κατασκοπεύσεις
Όσο κι αν μπαίνεις στον πειρασμό να ρίξεις μια κλεφτή ματιά στο κινητό του, να ξέρεις ότι σε μια καινούρια σχέση δεν υπάρχει πιο σίγουρος τρόπος να δημιουργηθούν προβλήματα εμπιστοσύνης.

Μην υποκρίνεσαι τους οργασμούς
Το να υποκρίνεσαι στο κρεβάτι μοιάζει μόνο με ένα μικρό λευκό ψεματάκι, έτσι δεν είναι; Όχι! Σε βάθος χρόνου, αν του δίνεις να καταλάβει ότι οι ‘τακτικές’ του σε ικανοποιούν, ενώ αυτό δεν συμβαίνει, κάνεις κακό και στους δύο. Εξάλλου, τί θα γίνει αν παντρευτείτε; Θα συνεχίσεις να δίνεις παραστάσεις μέχρι τα βαθιά σου γεράματα;

Μην περιμένεις ότι θα αλλάξει
Οι άνθρωποι δεν αλλάζουν και πολύ με τα χρόνια, ειδικά οι άνδρες. Άρα, αν υπάρχουν αρκετά πράγματα που δεν αντέχεις σε αυτόν ίσως θα ήταν σοφότερο να αλλάξεις σύντροφο.

Μην παραμελείς τον εαυτό σου
Είναι σημαντικό να αφιερωθείς σε μια καινούρια σχέση, ωστόσο είναι τεράστιο λάθος να θυσιάσεις όλη σου την ενέργεια και τον χρόνο αγνοώντας τις δικές σου ανάγκες. Είτε είσαι σε σχέση είτε όχι, πρέπει πρώτα απ’ όλα να αγαπάς και να φροντίζεις τον εαυτό σου.

Δες τις συμβουλές της ψυχολόγου Χριστίνας Ρασιδάκη για τη νέα σχέση που ξεκινάς… 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...