Αποκωδικοποίησε τη συμπεριφορά της γάτας σου!

gata

Η συμπεριφορά της γάτας είναι ο μόνος τρόπος για να επικοινωνήσει μαζί σου. Ευτυχώς δεν χρειάζεται να είσαι …γάτα για να καταλάβεις τι θέλει να σου πει κάθε φορά, αφού έχουν φροντίσει οι ειδικοί να αποκωδικοποιήσουν τη συμπεριφορά της. Η GwenBaily, συγγραφέας του βιβλίου What is my cat thinking, σε βοηθά να ερμηνεύσεις τις πιο χαρακτηριστικές αντιδράσεις της τετράποδης φίλης σου.

Τι προσπαθεί να σου πει η γάτα σου όταν…

…κυλιέται ανάσκελα;
Αυτή η συμπεριφορά της γάτας πρέπει να σε χαροποιεί, αφού το πιθανότερο είναι ότι θέλει χάδια και προσπαθεί να τραβήξει την προσοχή σου. Το γεγονός ότι αφήνει την κοιλιά της εκτεθειμένη δείχνει ότι σου έχει απόλυτη εμπιστοσύνη.

…κάνει «την ανάγκη» της στο σπίτι;
Αν η γάτα σου μέχρι πρότινος χρησιμοποιούσε την άμμο της, αλλά ξαφνικά άρχισε να λερώνει το σπίτι σε κάθε γωνιά, τότε μάλλον προσπαθεί να οριοθετήσει την περιοχή και να δηλώσει την «κυριαρχία» της σε αυτή, αφήνοντας παντού τη μυρωδιά της. Αν και αυτή η συμπεριφορά της γάτας είναι ιδιαίτερα εκνευριστική μην την τιμωρήσεις. Η τιμωρία θα την φοβίσει και δε θα έχει αποτέλεσμα. Αντίθετα, προσπάθησε να της δείξεις το …σωστό δρόμο βάζοντας την εσύ στην άμμο της συχνότερα.

…τρίβεται στα έπιπλα;
Και σε αυτή την περίπτωση θέλει να κάνει γνωστή την παρουσία της. Το τρίψιμο στα έπιπλα είναι συνηθισμένη συμπεριφορά της γάτας που ξαφνικά παύει να είναι το μόνο ζωάκι του σπιτιού. Έτσι, «αφήνει» τη μυρωδιά της στα έπιπλα για να την ανιχνεύσουν τα άλλα κατοικίδια. Όσο περίεργο κι αν φαίνεται, μία γάτα μπορεί να καταλάβει από την οσμή κάποιας άλλης την ηλικία, το φύλο, ακόμα και τι έφαγε πρόσφατα.

…ορμάει πάνω σου;
Αν ορμάει πάνω σου και γενικά τη βλέπεις να …ίπταται στο σπίτι το πιθανότερο είναι ότι έχεις μία πολύ παιχνιδιάρα γάτα! Ωστόσο, αν σου ορμάει με άγριες διαθέσεις, δηλαδή σου βγάζει τα νύχια της ή σου δείχνει τα δόντια της, είναι πολύ πιθανό να θέλει να βγει έξω για να κυνηγήσει. Άφησέ τη να βγει ή επινόησε παιχνίδια κυνηγητού μέσα στο σπίτι.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...