Θέμα: ποιός πληρώνει στο πρώτο ραντεβού;

poios plironei proto rantevou

Αλήθεια, ποιός πληρώνει στο πρώτο ραντεβού; Δημιουργείται αμηχανία όταν ο σερβιτόρος αφήνει αυτό το μικρό χαρτάκι στο τραπέζι; Άραγε, μπορεί η αντίδραση του υποψήφιου αγαπημένου σου εκείνη τη στιγμή να χαλάσει το ρομαντικό κλίμα της βραδιάς και να σβήσει τον ενθουσιασμό από τα μάτια σου; Κι αν συμβεί αυτό θα έχεις δίκιο ή είναι μία μάλλον υπερβολική αντίδραση;

Γιατί οι γυναίκες θέλουν να πληρώνει στο πρώτο ραντεβού ο άντρας;

Ας δούμε την εικόνα μαζί. Περάσετε μαζί τις πρώτες διερευνητικές ώρες υπό το φως των κεριών λάμποντας από χαρά. Και φθάνει ο λογαριασμός.  Εκείνος τον παίρνει στα χέρια του, ανακοινώνει το ποσό και ολοκληρώνει με τη φράση: «άρα από …ευρώ ο καθένας μας». Ένιωσες να σφίγγεται το στομάχι σου; Ο μέχρι πριν από λίγο πρίγκηπας του παραμυθιού σωριάζεται κάτω από το άλογο; Μα καλά μία τόσο δε μικρή φρασούλα μπορεί να καταστρέψει μία τόσο υπέροχη βραδιά; Και που μάλιστα αν την έλεγε οποιοδήποτε άλλος θα σου φαινόταν και αυτονόητη; Κι όμως ναι, οι γυναίκες θέλουν να πληρώνει στο πρώτο ραντεβού εκείνος – ανεξάρτητα από το αν θα προσφερθούν να συνεισφέρουν. Γιατί; Πάντως όχι γιατί είμαστε τσιγκούνες. Βασικό χαρακτηριστικό μιας επιτυχημένης σχέσης είναι η εξασφάλιση σταθερότητας και ασφάλειας από την πλευρά του συντρόφου άντρα. Η πληρωμή του λογαριασμού στο πρώτο ραντεβού είναι μία ένδειξη διάθεσης για παροχή των παραπάνω. Επίσης, αποτελεί μία στοιχειώδη πράξη ευγένειας, εξίσου σημαντική για την απαρχή μιας σχέσης.

Η σημασία του πρώτου ραντεβού

Το πρώτο ραντεβού συνοδεύεται από μία σημειολογία που δύσκολα αγνοούμε. Το χρήμα μάς παραπέμπει στην πρώιμη παιδική μας ηλικία. Σ’ αυτό βρίσκουμε το σύμβολο του στήθους που μας έθρεψε, του πέους που αντιπροσωπεύει τον ανδρισμό και, τελικά, τη δύναμη. Η προθυμία του άντρα να πληρώσει το πρώτο κοινό σας έξοδο είναι μία ένδειξη ότι παίρνει την κατάσταση στα χέρια του. Και ασφαλώς ότι του είσαι επιθυμητή. Αυτό βέβαια δε σημαίνει πως όταν φθάσει ο λογαριασμός πρέπει να μείνεις απαθής. Η πρόθεση από την πλευρά της γυναίκας να μοιραστεί τον λογαριασμό δείχνει διάθεση για ίση αντιμετώπιση και αμοιβαία διάδραση. Στην αντίθετη περίπτωση πιθανώς ο συνοδός σου να θεωρήσει ότι είσαι υπερβολικά απαιτητική ή χειριστική. Γι’ αυτό και το “εκείνος πληρώνει” ισχύει αποκλειστικά για το πρώτο ραντεβού. Μερικές φορές η συνεχής πληρωμή του λογαριασμού από εκείνον υπονοεί μία ιεραρχική δόμηση της σχέσης, οπότε το να πληρώνει και η γυναίκα δείχνει την αμοιβαία αντιμετώπισή της.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...