Γάτα που δαγκώνει, πεισμώνει, γρατζουνάει… Μάθε γιατί

gata-dagkonei
Η μικρή μαλλιαρή συγκάτοικός σου έχει γίνει μια γάτα που δαγκώνει, γρατζουνάει και γενικά έχει μια παράξενη συμπεριφορά; Ορίστε μια πλήρης λίστα που εξηγεί γιατί οι γάτες κάνουν αυτά που σου φαίνονται «περίεργα».  

Σε κοιτά με βλέμμα που σκοτώνει

Όταν η γάτα σου παίρνει «δολοφονικό βλέμμα» ή κοιτάζει κάτι έντονα, πρόσεξέ την! Πολύ πιθανόν ετοιμάζεται να ορμήσει στο επόμενο θήραμά της. Στις γάτες αρέσει να εξετάζουν τα θύματά τους ώστε να βεβαιώνονται ότι αξίζει τον κόπο να κάνουν την επίθεσή τους. Άφησε τη γάτα σου ν’ αναπτύξει τα φυσικά της ένστικτα, εκτός κι αν δε θέλεις να πηδάει πάνω στα πράγματα.

Τρώει τα νύχια της

Υπάρχουν μερικοί λόγοι για τους οποίους η γατούλα σου τρώει τα νύχια της. Ένας είναι ότι χρειάζονται επειγόντως κόψιμο, οπότε σου «λέει» να τα περιποιηθείς γι’ αυτήν. Ένας άλλος είναι ότι η γάτα μπορεί να είναι στρεσαρισμένη και να έχει μια κακή συνήθεια. Οι γάτες, όπως και οι άνθρωποι, τρώνε τα νύχια τους όταν είναι νευρικές ή βαριούνται. Επειδή είναι δύσκολο να κοπεί αυτή η συνήθεια, βρες τη ρίζα του προβλήματος και ανακάλυψε αν πράγματι τα νεύρα της είναι κουρέλια.

Τρέχει ξαφνικά σαν τρελή

Μήπως η γάτα σου τρέχει με υπερβολικά γρήγορη ταχύτητα και πηδάει από τον καναπέ; Μην ανησυχείς. Η γάτα, που μπορεί να φτάσει τα 50 χιλιόμετρα την ώρα τρέχοντας, απλώς ασκείται! Οι περισσότερες σπιτόγατες έχουν ένα μεγάλο απόθεμα ενέργειας που πρέπει να εκτονώνεται συστηματικά. Αν δεν ασκείς τη γατούλα σου τακτικά, μπορείς να παίξεις μαζί της ή να την πας βόλτα για ν’ αποφύγεις τα τυχαία  sprint μέσα στο σπίτι.

Ξέρεις γιατί έχει γίνει μια γάτα που δαγκώνει ή γιατί κοιμάται στο στήθος σου;

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...