Κάνε την ευτυχία σου καθημερινή υπόθεση!

 

Η ευτυχία! Για τις περισσότερες από εμάς αποτελεί πάντα ένα στόχο. Όλες μας κυνηγάμε την ευτυχία και αυτή πάντα βρίσκεται στο μέλλον μας, όταν θα έχουμε καταφέρει να ξεπεράσουμε τα εμπόδια και θα έχουμε κατακτήσει τα μεγαλεπίβολα σχέδια μας. Δες μερικές γυναικείες απαντήσεις στην ερώτηση «πότε θα είσαι ευτυχισμένη»:

«Όταν χάσω αυτά τα 5 κιλά θα είμαι καλά».

«Όταν πάρω τη δουλεία που θέλω θα είναι όλα τέλεια».

«Όταν πιάσω δικό μου σπίτι θα είμαι τόσο ευτυχισμένη».

«Όταν μείνουμε επιτέλους μαζί θα όλα τα προβλήματα θα λυθούν».

Τα έχουμε πει όλες μας! Όμως τις περισσότερες φόρες μόλις πετύχουμε τον στόχο μας, αυτό το αίσθημα ικανοποίησης-ευτυχίας-‘πετάω στα σύννεφα και η ζωή μου μοιάζει με παραμύθι’ δεν έρχεται και τότε υπάρχει κάτι ακόμη που πρέπει να συμβεί για να ολοκληρωθεί η ευτυχία και πάει λέγοντας!

Άρα μήπως η λύση για την ευτυχία είναι κάπου δίπλα μας και εμείς δεν παίρνουμε χαμπάρι;

Μήπως για να συναντήσουμε την ευτυχία πρέπει να εστιάσουμε στο «εδώ και τώρα»;

Θα σου δώσω  λοιπόν μικρές ιδέες για το πώς να πετύχεις περισσότερες μικρές καθημερινές ευτυχισμένες στιγμές.

Κάνε τώρα τα 4 πρώτα βήματα προς την ευτυχία 

1.  Γνώρισε καλύτερα τον εαυτό σου

Το πρώτο βήμα προς τον στόχο αυτό είναι ο διαχωρισμός ανάμεσα στα πρέπει και τα θέλω. Κάθε αρχή και δύσκολη ως γνωστόν μιας και το να διαχωρίσουμε τι πραγματικά θέλουμε είναι εξαιρετικά δύσκολη διαδικασία. Εάν αναλογιστείς λίγο τη ζωή σου μέχρι στιγμής θα δεις ότι πολλά από τα πράγματα που ορίζεις ως ‘θέλω’ στην πραγματικότητα έχουν το έντονο χρώμα του ‘πρέπει’. Και από πού προέρχονται όλα αυτά τα ‘πρέπει’; Μη μου πεις ότι δεν ακούς τη φωνή της μαμάς, του μπαμπά ή ακόμη και της γειτόνισσας όταν προσπαθείς να πάρεις μια σημαντική απόφαση;; Από τη στιγμή λοιπόν που γεννιόμαστε η ζωή μας χρωματίζεται από τα ‘θέλω’ και τα ‘πρέπει’ τρίτων και της κοινωνίας στην οποία μεγαλώνουμε. Έτσι όταν πια μεγαλώσουμε είναι αρκετά δύσκολο να ξεχωρίσουμε πια χρώματα είναι δικά μας, πια είναι τα πραγματικά δικά μας ‘θέλω’ και πια υιοθετήσαμε. Αναλογίσου λοιπόν!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...