Γάτα στο αυτοκίνητο; Έχει τις απαιτήσεις της!

gata-sto-aftokinito
Η γάτα δεν είναι συνεργάσιμο ζώο, όπως ο σκύλος. Αποκλείεται να δεχτεί ζωνη ασφαλείας για το ταξίδι και βέβαια όσο κι αν φωνάζεις “κάτσε κάτω” δεν πρόκειται να υπακούσει. Έτσι, μέσα στο αυτοκίνητο απαγορεύεται να την έχεις ελεύθερη. Άλλωστε, σε κάθε μετακίνηση, τρομάζει. Στο αυτοκίνητο ζαλίζεται και αγριεύει με τις εικόνες που περνούν γύρω της. Δεν είναι λίγες οι φορές, όπου, ελεύθερη γάτα μέσα στο αυτοκίνητο επιτίθεται στο οδηγό. Πρέπει απαραίτητα λοιπόν, να έχει το ειδικό καλάθι για τα ταξίδια, το οποίο διαφέρει από αυτό που κοιμάται στο σπίτι.

Κάνε τη γάτα να αγαπήσει το καλάθι (κλουβί) μεταφοράς

Αφήσε το καλαθάκι ανοιχτό και βάλτε μέσα του λιχουδιές που της αρέσουν. Το καλύτερο θα ήταν να το αφήσεις σε μια ορισμένη θέση μόνιμα για χρήση σαν κρεβάτι ή κρυψώνα. Οπωσδήποτε θα το εξερευνήσει.

Αφού τη βάλεις μέσα στο καλάθι μαζί με την λιχουδιά της, συνήθισέ την να την μεταφέρεις με το αυτοκίνητο οδηγώντας κοντινές διαδρομές.

Μέσα στο αυτοκίνητο είναι καλύτερα να διατηρείς την ένταση του στερεοφωνικού χαμηλή και τα τζάμια ανεβασμένα για ελάττωση του θορύβου. Ο θόρυβος της προκαλεί εκνευρισμό.

Έχε σε λειτουργία την ανανέωση του αέρα στον κλιματισμό.

Τα καλάθια (ή κλουβιά) μεταφοράς

Υπάρχουν πλαστικά με συρμάτινη (διχτυωτή) ή πλαστική πόρτα. Μερικά κλουβιά διαθέτουν και εσωτερικό στήριγμα για ποτίστρα. Ανάλογα το μέγεθός κυμαίνεται και η τιμή. Όσο μεγαλύτερο είναι το μέγεθος τους, τόσο ακριβαίνουν και οι τιμές τους. Κάνε έρευνα αγοράς.

Άλλες σημαντικές λεπτομέρειες για το ταξίδι με τη γάτα

Φρόντισε να διατηρείς στο αυτοκίνητο μια ευχάριστη θερμοκρασία.

Έχε μαζί σου το φαγητό, το νερό και τα παιχνίδια της.

Κάνε συχνές στάσεις για να μειώσεις τις πιθανότητες να ζαλιστεί.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...