Οι σχέσεις στην εποχή του διαδικτύου! Τις προτιμάς;

oi-sxeseis-tin-epoxi-tou-diadiktiou
Οι σχέσεις στην εποχή του διαδικτύου είναι διαφορετικές: η επικοινωνία είναι πιο γρήγορη, αλλά είναι και πιο ουσιαστική; Δες πως άλλαξε η ζωή σου το internet και αποφάσισε με ποιες αλλαγές θες να προχωρήσεις και σε ποιες περιπτώσεις θα ήθελες να ξαναγίνεις παραδοσιακή…

Μετά το ραντεβού…

Πριν:     Περίμενες τρεις ημέρες για να σε πάρει τηλέφωνο μετά το ραντεβού.

Τώρα:   Στέλνεις μήνυμα στο facebook την επόμενη ή και την ίδια μέρα.

Είναι καλό γιατί: Τουλάχιστον δε σε τρώει το άγχος μετά το ραντεβού. Αντί να περιμένεις να σε πάρει, μπορείς να του στείλεις εσύ ένα αθώο μήνυμα για να του πεις «ευχαριστώ για την ωραία βραδιά».

Είναι κακό γιατί: Το πρόβλημα με τα μηνύματα στο κινητό προκύπτει από τον υπερβολικό αυθορμητισμό. Εύκολα φαίνεσαι υπερενθουσιώδης, αναίσθητη ή απερίσκεπτη μέσω γραπτού μηνύματος.

Η λύση: Πριν στείλεις ένα μήνυμα μετά το ραντεβού, δώσε στον εαυτό σου 5 λεπτά για να σκεφτεί αν θα έπρεπε να το κάνει. Έτσι, δε θα μετανιώσεις την επόμενη μέρα.

 

Τα νέα της ημέρας…

Πριν:       Τα λέγατε το βράδυ στη διάρκεια του φαγητού.

Τώρα:     Τα λέτε διαρκώς διαδικτυακά στη διάρκεια της ημέρας.

Είναι καλό γιατί: Τα μηνύματα στο κινητό και τα e-mail με το σύντροφό σου είναι καλά όταν θέλεις να οργανώσεις κάτι πρακτικό, όπως, π.χ., το βραδινό μαγείρεμα.

Είναι κακό γιατί: Οι σχέσεις στην εποχή του διαδικτύου δοκιμάζονται στην επαφή από κοντά. Παλιά, τα ζευγάρια κουβέντιαζαν για την ημέρα τους στο δείπνο. Τώρα φαίνεται ότι δεν έχουν θέματα προς συζήτηση, μιας και τα έχουν πει όλα στη διάρκεια της ημέρας. Βιώνουμε το τέλος της οικειότητας με την απώλεια της παραδοσιακής, κανονικής συζήτησης.

Η λύση: Πολύ συχνά, αφιερώνουμε στο σύντροφό μας ό,τι χρόνο μας έχει απομείνει από τη δουλειά, τα παιδιά και τους φίλους μας. Απενεργοποίησε το τηλέφωνό σου όταν είσαι με το σύντροφό σου. Βρες χρόνο για να πάτε μαζί έναν περίπατο, χωρίς να έχετε οποιεσδήποτε εξωτερικές παρεμβολές.

 

Ο έρωτας εξ’ αποστάσεως… 

Πριν:     Βασιζόταν στα υπεραστικά τηλεφωνήματα

Τώρα:   Υπάρχει ο έρωτας μέσω webcam.

Είναι καλό γιατί: Στις σχέσεις στην εποχή του διαδικτύου η webcam γίνεται η ερωτική επιστολή του 21ου αιώνα. Είναι πιο ισχυρή από τα τηλεφωνήματα, γιατί έχεις το πλεονέκτημα της γλώσσας του σώματος και των εκφράσεων του προσώπου.

Είναι κακό γιατί: Να είσαι προσεκτική αν τη χρησιμοποιήσεις για σεξουαλικούς λόγους. Οι σχέσεις που δημιουργούνται κατ’ αυτόν τον τρόπο απαιτούν από τη φύση τους έντονο στοιχείο εμπιστοσύνης προς τον άλλον.

Η λύση: Οι ειδικοί λένε ότι τα τηλεφωνήματα εξακολουθούν να είναι ιδανικά για τη διατήρηση σχέσεων εξ αποστάσεως.

 

Ο καβγάς… 

Πριν:     Τα βρίσκατε στο τέλος της ημέρας, μετά τη δουλειά.

Τώρα:    Στέλνεις ένα e-mail για να ζητήσεις συγγνώμη.

Είναι καλό γιατί: Μπορείς να αποσυμπιέσεις μια κατάσταση που μοιάζει αδιέξοδη.

Είναι κακό γιατί: Μπορείς να στείλεις το e-mail για να ζητήσεις συγνώμη, αλλά τελικά έτσι αποφεύγεις μια κανονική συζήτηση που πρέπει να γίνει για ό,τι σε απασχολεί.

Η λύση: Η συγγνώμη που θα ζητήσεις θα έχει πολύ μεγαλύτερη αξία αν την εκφράσεις πρόσωπο με πρόσωπο. Είναι σημαντικό να μην υποτιμάς τις σημαντικές συζητήσεις που πρέπει να πραγματοποιείς με τους άλλους.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...