Έρευνα: 3 νέα δεδομένα για το σεξ (θα χαρείς!)

sex-dedomena
Τρία νέα δεδομένα για το σεξ, από την έρευνα των πρωτοπόρων στον τομέα αυτό  William Masters και Virginia Johnson έρχονται να κάνουν εμάς τις γυναίκες να χαρούμε πολύ!

Στην Αμερική, πρόκειται να ξεκινήσει μια νέα τηλεοπτική σειρά που λέγεται Masters of Sex, με πρωταγωνιστές τη Lizzy Caplan και τον Michael Sheen. Η ιδέα έχει δημιουργήσει σάλο και είναι ξεκάθαρο το γιατί: Βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο του 2009 που μιλάει για τη ζωή και την έρευνα του William Masters και της Virginia Johnson, οι οποίοι άρχισαν να ερευνούν τη σεξουαλική συμπεριφορά στη δεκαετία του ’50. Το ζευγάρι κάποτε παντρεύτηκε (κι ύστερα χώρισε), σημειώνοντας άλματα στον κλάδο της σεξολογίας, ρίχνοντας φως σε θέματα-ταμπού κι απομυθοποιώντας τους μακροχρόνιους μύθους του σεξ.
Η προσέγγιση που εφάρμοσαν ήταν επαναστατική, αφού βασιζόταν στην… παρατήρηση. Παρατήρησαν, δηλαδή, εκατοντάδες εθελοντές και δεκάδες χιλιάδες οργασμούς, με στόχο να καταλήξουν στα επιστημονικά τους συμπεράσματα, φτάνοντας ακόμα και στο σημείο να κάνουν χρήση μιας φαλλικής συσκευής με μικροκάμερα για να δουν τί συμβαίνει μέσα στη γυναίκα κατά τη διάρκεια του σεξ!

Ορίστε τρία ενδιαφέροντα νέα δεδομένα για το σεξ από την έρευνά τους:

1.   Το σεξ έχει διάφορα στάδια
Οι Masters και Johnson ταυτοποίησαν τη βιολογική πρόοδο που ακολουθούν οι άνθρωποι κατά τη διάρκεια του σεξ, δηλαδή αυτού που ονόμαζαν ‘κύκλο της ανθρώπινης σεξουαλικής απόκρισης’. Ο κύκλος περιλαμβάνει τέσσερα στάδια: τη φάση της διέγερσης, τη φάση της στασιμότητας, τη φάση του οργασμού και τη φάση της ολοκλήρωσης. Σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι τα ίδια σε άνδρες και γυναίκες παρότι οι σωματικές λεπτομέρειες κάθε φάσης μπορούν να ποικίλλουν μεταξύ των δύο φύλων.

2.   Οι γυναίκες μπορούν να έχουν πολλαπλούς οργασμούς
Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα για το σεξ που προέκυψαν από τους δύο ερευνητές, οι γυναίκες δε βιώνουν την λανθάνουσα περίοδο (είναι ο χρόνος μετά τον οργασμό κατά την οποία ο άνδρας δεν ερεθίζεται και δεν μπορεί να έχει στύση), με αποτέλεσμα να μπορούν να έχουν οργασμό ξανά και ξανά. Σας ευχαριστούμε!

3.   Το μέγεθος του πέους δεν έχει σημασία
Εντάξει, αυτό είναι από τα νέα δεδομένο για το σεξ που ξεσηκώνει ακόμα και σήμερα αντικρουόμενες απόψεις, αλλά σύμφωνα με τους Masters και Johnson, ο κόλπος προσαρμόζεται στο μέγεθος του πέους κατά τη διάρκεια του σεξ, με αποτέλεσμα το μήκος του ή η περιφέρειά του να μην επηρεάζουν την γυναικεία απόλαυση.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...