Τι σκέφτονται άντρες και γυναίκες για έρωτα & απιστία

antres-gynaikes-themata-tou-erota
Όταν μιλάμε για άντρες και γυναίκες τότε σε θέματα όπως ο έρωτας, η απιστία, αλλά και η ζήλια και το φλερτ μοιάζουν πραγματικά οι μεν να είναι από τον Άρη και οι δε από την Αφροδίτη. Οι ειδικοί λένε ότι υπάρχουν πολλοί λόγοι για αυτή τη διάσταση απόψεων ανάμεσα και άντρες και γυναίκες με τους κυριότερους να είναι οι γονιδιακοί και οι κοινωνικοί. Θες να μάθεις πόσο διαφορετικά πράγματα περνούν από το μυαλό των δύο φύλων ακόμα κι όταν το θέμα είναι κοινό;

Τι πιστεύουν άντρες και γυναίκες για το φλερτ

Άντρες: Για να εξωτερικεύσει ένας άντρας τις ρομαντικές προθέσεις του για μία γυναίκα πρέπει οπωσδήποτε να την βρίσκει επιθυμητή. Αν νιώθει ότι έχει να ανταγωνιστεί κι άλλα αρσενικά, τότε προσπαθεί υποσυνείδητα να την δεσμεύσει συναισθηματικά, ώστε να αποτρέψει τον κίνδυνο να απατηθεί.
Γυναίκες: Κάθε φορά που ένας γοητευτικός άντρας βρεθεί στο οπτικό της πεδίο «παίζει» με τα μαλλιά της, διορθώνει τα ρούχα της, επιδιώκει το τυχαίο άγγιγμα (θυμήσου τη Βουγιουκλάκη στην Μοντέρνα Σταχτοπούτα!), χαμογελά και χρησιμοποιεί στο φουλ τη γλώσσα του σώματος. Δεν είναι απαραίτητο ότι θα τα κάνει όλα αυτά μόνο αν είναι βέβαιη ότι θέλει το «υποψήφιο θύμα» της. Θα τα κάνει για να γοητεύσει οποιοδήποτε αρσενικό θέλει να …δοκιμάσει. Για τη γυναίκα η τελική επιλογή είναι πολύ σημαντική και θέλει να έχει να διαλέξει.

Τι πιστεύουν άντρες και γυναίκες για τον έρωτα

Άντρες: Για τους εκπροσώπους του ισχυρού φύλου ο έρωτας είναι ένα μέσο επιβεβαίωσης. Επιπλέον, όπως λένε και οι νευροβιολόγοι, ο έρωτας είναι μία χημική διεργασία που εξυπηρετεί τη διαιώνιση του είδους. Ένας άντρας αναζητά για σύντροφο μία γυναίκα γόνιμη (με όλα τα χαρακτηριστικά εκείνα που θα του χαρίσουν όμορφους απογόνους) και πιστή.
Γυναίκες: Οι γυναίκες προτιμούν να δείχνουν τον έρωτά τους από το να τον δηλώνουν. Επίσης, μια γυναίκα θεωρεί τον έρωτα ως μέσο κάλυψης του συναισθηματικού της κενού της και γι’ αυτό τον αναζητά με τη μορφή της αφοσίωσης, της ασφάλειας και της σιγουριάς. Σοβαρά θα σκεφτεί μόνο έναν άντρα που θα την πείσει ότι μπορεί να φροντίσει εκείνη και τα παιδιά τους.

Δες τι πιστεύουν άντρες και γυναίκες για τη ζήλια και την απιστία…

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...