Η ζωή μετά το χωρισμό: κάνε το επόμενο βήμα σωστό!

meta-to-xorismo
Για κάποιες η ζωή μετά το χωρισμό είναι καλύτερη, για άλλες χειρότερη, όμως για όλες είναι σίγουρα διαφορετική. Αυτές οι συμβουλές θα σε βοηθήσουν να προσαρμοστείς στη νέα πραγματικότητα και να κάνεις το επόμενο βήμα με σιγουριά.
Απόφυγε τα λάθη που κάνουν (οι άλλοι!) φρεσκο-χωρισμένοι άνθρωποι παρατείνοντας έτσι τον πόνο και τη δυστυχία τους. Είτε ο χωρισμός σε πόνεσε, είτε σε λύτρωσε, αν υιοθετήσεις αυτές τις συμβουλές θα βρεις γρήγορα τη γαλήνη που χρειάζεσαι μετά το τέλος της σχέσης και θα ορθοποδήσεις μέχρι να πεις… χώρισα!

Αμέσως μετά το χωρισμό σας, μην είστε «φίλοι»

Η αποδοχή ότι η σχέση σας τέλειωσε είναι το πρώτο βήμα για τη ζωή μετά τον χωρισμό και χωρίς αυτή τη συνειδητοποίηση θα σου είναι δύσκολο να προχωρήσεις μπροστά. Αυτή είναι η στιγμή για ανανέωση, όχι για ελπίδες επανασύνδεσης. Εντάξει, υπάρχει πάντα μια μικρή πιθανότητα να τα ξαναβρείτε, αλλά ακόμα και τα πιο δαιμόνια εγχειρίδια «επανασύνδεσης με τον πρώην» ξεκινούν με αυτό το απλό πρώτο βήμα: κάνε ένα διάλλειμμα.
Δώσε στον εαυτό σου τον χρόνο να θρηνήσει την απώλεια και γνώρισε ποια είσαι όταν είσαι μόνη. Διεκδίκησε την ανεξαρτησία σου κι ανακάλυψε τί σε κάνει και πάλι χαρούμενη. Να θυμάσαι ότι το να μείνετε φίλοι με τον πρώην σου απλώς θα παρατείνει τον πόνο. Σκέψου, λοιπόν, οποιαδήποτε επαφή μαζί του σαν έναν εθισμό, όπου κάθε φορά που ενδίδεις, κάνει δυσκολότερο το να πεις όχι την επόμενη φορά.

Σβήσε τα ίχνη της σχέσης σας

Σίγουρα αμέσως μετά το χωρισμό θα υπάρχουν αρκετά πράγματα που μπορούν να θεωρηθούν «κατάλοιπα» της σχέσης, όπως φωτογραφίες, χαριτωμένα μπιχλιμπίδια, ενθύμια, ρούχα, ακόμα και φαγητά. Μετά τον χωρισμό, ειδικά αν έχετε παιδιά μαζί, η οριστική απομάκρυνση όλων αυτών των αντικειμένων από το σπίτι μπορεί να σου φαίνεται σαν μια μεγάλη πρόκληση. Ευτυχώς, όμως, δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Αντίθετα, γέμισε μια κούτα με τα πράγματα που θεωρείς ότι θα φανούν χρήσιμα στο μέλλον- αλλά τώρα σου θυμίζουν έντονα τον πρώην σου- και βάλ’τη σε ένα κρυφό μέρος προς το παρόν. Αργότερα  (αρκετά αργότερα) θα ξαναγίνουν απλώς χρήσιμα αντικείμενα για τη ζωή σου και θα πάψεις να τα αντιμετωπίζεις σαν αναμνήσεις.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...