Θέμα: ποιός πληρώνει στο πρώτο ραντεβού;

isotita pantou

Τι γίνεται όταν ο συνοδός σου κάνει πως δεν καταλαβαίνει το ποιός πληρώνει στο πρώτο ραντεβού

Η απροθυμία του δεν αποκλείεται να είναι ένα δείγμα συστολής και έλλειψης μοιράσματος, όμως καλό είναι να μην τον κρίνεις τελεσίδικα από αυτή του τη συμπεριφορά. Ο καθένας μας έχει διαφορετικές εμπειρίες και κατανοεί με το δικό του τρόπο τις έννοιες της φροντίδας, της δοτικότητας και της σχέσης. Άλλωστε αν αυτό που σε φοβίζει είναι μήπως πίσω από την απροθυμία του να πληρώσει υποβόσκει γενική τσιγκουνιά (ίσως και στα αισθήματα;), μην έχεις καμία αμφιβολία ότι πολύ σύντομα θα το καταλάβεις.

Πάντως, τελικά είναι πολλές οι γυναίκες που πληρώνουν στο πρώτο ραντεβού!

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που έγινε στην Μεγάλη Βρετανία φαίνεται πως οι περισσότεροι άντρες προσφέρονται να κεράσουν τη ντάμα τους, αλλά περισσότερες από τις μισές γυναίκες πληρώνουν τελικά το μερίδιό τους στο πρώτο ραντεβού.

Με βάση τα αποτελέσματα δημοσκόπησης, στην οποία συμμετείχαν 1.924 ενήλικες, το 58% των γυναικών απάντησε πως στην πρώτη κοινή έξοδο ενός ζευγαριού ο καθένας πρέπει να πληρώνει το μερίδιό του. Το αντίστοιχο ποσοστό των ανδρών που έχουν την ίδια γνώμη είναι ακριβώς το μισό (29%). Υπάρχει, βέβαια και ένα ποσοστό 14% των γυναικών, οι οποίες είναι της άποψης ότι το λογαριασμό πρέπει να τον πληρώνει εκείνος που πρότεινε την έξοδο.

Το ποσοστό των γυναικών που πιστεύει ότι οι άντρες πρέπει να κερνούν στο πρώτο ραντεβού φθάνει το 25%, ενώ μόλις το 3% πιστεύει ότι πρέπει να κερνούν οι γυναίκες. Η διαφορά αυτή υποδεικνύει ότι ενώ πιστεύουν ότι είναι προτιμότερο η γυναίκα να μην αφήνει τον άντρα να την κεράσει για να μην αισθάνεται υποχρεωμένη, ο άντρας οφείλει να πληρώσει το μερίδιό του.

Οι άντρες, από την άλλη, δεν θεωρούν τον ιπποτισμό παρελθόν, καθώς σε 55% πηγαίνουν στο πρώτο ραντεβού προετοιμασμένοι να πληρώσουν ολόκληρο τον λογαριασμό. Εκτός από τα οικονομικά, οι άντρες φαίνεται να επωμίζονται και τα οργανωτικά βάρη της πρώτης εξόδου. Στο συντριπτικό ποσοστό του 94%, οι άντρες δηλώνουν ότι αναλαμβάνουν την οργάνωση του πρώτου ραντεβού, έναντι του 65% των γυναικών.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...