Στη Μόσχα συλλαμβάνονται μικρά παιδιά σε διαδηλώσεις κατά του πολέμου

Παρά τις διαφωνίες των δυο χωρών, οι διαδηλωτές αψήφησαν τη Μόσχα και βγήκαν στους δρόμους ενάντια στον παράνομο πόλεμο του Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ουκρανία, κινδυνεύοντας με φυλάκιση και ακόμη και κατηγορίες για προδοσία.

Σχεδόν 7.000 άνθρωποι έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής από τη ρωσική αστυνομία σε 50 πόλεις, σύμφωνα με την OVD-Info – μια οργάνωση που παρακολουθεί τις διαδηλώσεις στη χώρα. Σύμφωνα με φωτογραφίες που κοινοποίησε την Τρίτη ο πολιτικός της αντιπολίτευσης Ilya Yashin, παιδιά είναι μεταξύ αυτών που έχουν αρπάξει αστυνομικοί. Οι φωτογραφίες δείχνουν τουλάχιστον τρία παιδιά – όχι μεγαλύτερα από την ηλικία του Δημοτικού Σχολείου – να κάθονται στο πίσω μέρος ενός βαν της αστυνομίας της Μόσχας κρατώντας λουλούδια και πανό.

Όλα τα ακούω, όλα προσπαθώ να τα καταλάβω και να τα βάλω σε μια λογική σειρά, που σίγουρα μου είναι πολύ δύσκολο κάτω από τη φρίκη που προκαλεί ο πόλεμος. Δεν δέχομαι όμως για κανένα λόγο να βλέπω και να δέχομαι τέτοιες εικόνες μικρών παιδιών σε αστυνομικά τμήματα γιατί οι γονείς του τα πήγαν να διαδηλώσουν κατά του πολέμου. Δεν υπάρχει τίποτα κακό μέσα από την αθωότητά τους, να βγαίνουν και λένε όχι στο πόλεμο. Δεν καταλαβαίνουν τι σημαίνει πολιτική, χρήματα, συμφέροντα. Το μόνο που βλέπουν και καταλαβαίνουν είναι ότι ο πόλεμος είναι κακό και πεθαίνουν παιδιά, άνθρωποι. Αυτό είναι απάνθρωπό. Επιτέλους μέχρι που μπορεί να φτάσει αυτή η φρίκη;

Είμαι η Niki και νιώθω απόγνωση βλέποντας τέτοιες εικόνες…

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...