Η αποχή από το σεξ βοηθά να αναζωπυρώσεις το πάθος;

αποχή από το σεξ

Μπορεί η αποχή από το σεξ να ενισχύσει την  ερωτική επιθυμία σου και να σε βοηθήσει να ξαναβρείς το σεξουαλικό δέσιμο με το σύντροφό σου; Οι έρευνες δείχνουν πως μπορεί!

Σε μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση European Journal Of Obstetrics And Gynaecology And Reproductive Biology αποκαλύπτεται ότι το ένα τρίτο των γυναικών στη Βρετανία δε θεωρούσε πια τη δραστήρια σεξουαλική ζωή τόσο σημαντική, με το 48% να παραδέχεται ότι αρχίζει να χάνει το ενδιαφέρον του για το σεξ μέχρι την ηλικία των 40. Αυτό αποτελεί πρόβλημα γιατί εκτός από την καθαρή σωματική απόλαυση, το σεξ μπορεί να ανανεώσει και να τονώσει τη σχέση σου. Από την άποψη της νευροχημείας, μας βοηθά να δεθούμε συναισθηματικά, ενώ η υγιής σεξουαλική ζωή συμβάλλει στη διατήρηση μιας πολύ στενής επαφής ανάμεσα σ’ εσένα και το σύντροφό σου. Η πληθώρα των ζητημάτων που συμβάλλουν σε αυτή την κατάσταση έλλειψης πάθους μπορεί στις περισσότερες περιπτώσεις να λυθεί με την αποχή από το σεξ ή αλλιώς σεξουαλική αποτοξίνωση. Η πρόταση είναι απλή. Για πολλούς από εμάς, η σεξουαλική μας ζωή έχει καταστεί πηγή τοξικότητας και η μόνη διέξοδος είναι να αρχίσουμε εκ νέου. Αντί για κάτι που ανανεώνει και ενισχύει το δεσμό με το σύντροφό μας, το σεξ μπορεί να αναδειχθεί σε πεδίο αρένας στο οποίο κάνουν την εμφάνισή τους ο πόνος, ο θυμός ή η ένταση. Συχνά, τα ζευγάρια αφήνουν τόση αρνητικότητα να συσσωρευτεί ανάμεσά τους που, όταν προσπαθούν να αναζωπυρώσουν τη μεταξύ τους σωματική οικειότητα, αποτυγχάνουν, επειδή δεν έχουν αντιμετωπίσει τα ζητήματα που δηλητηριάζουν τη σχέση τους. Η πιο αποτελεσματική θεραπεία είναι ότι το ζευγάρι πρέπει να σταματήσει να κάνει σεξ για μια προκαθορισμένη περίοδο κατά την οποία αρχίζουν να διαλευκάνουν τα υποκείμενα ζητήματα. Στις περισσότερες περιπτώσεις η χρονική περίοδος ενός μήνα αρκεί για να αναπτυχθεί σταδιακά ένα επίπεδο σεξουαλικής προσμονής και να επεξεργαστείς μερικά από τα ζητήματα που κάνουν τη σεξουαλική σου ζωή τοξική.

Για να αποτοξινωθείς, πρέπει αρχικά να το συμφωνήσεις με το σύντροφό σου. Κράτα ένα ημερολόγιο για να σημειώνεις τα συναισθήματά σου καθώς προχωρά το πρόγραμμα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...