Τα γαρδουμπάκια που μένουν αξέχαστα!

gardoumpakia
Τα γαρδουμπάκια είναι απίστευτα νόστιμος μεζές, αρκεί βέβαια να σου αρέσουν τα εντόσθια.

Χρόνος προετοιμασίας: 20’
Χρόνος ψησίματος: 90’

Υλικά (για 3-4 άτομα)

1 συκωταριά
1 αντεριά
2 δαφνόφυλλα
2 σκελίδες σκόρδο
3-4 κόκκους μοσχοπίπερο
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμύδια
2 κ.σ. πελτέ
λάδι
αλάτι
πιπέρι

 

Οδηγίες

Πλύνε τα έντερα πολύ καλά και κόψε τα σε μεγάλα κομμάτια.

Πλύνε το συκώτι και τα γλυκάδια και κόψε τα σε μακρόστενα κομμάτια.

Παίρνεις ένα κομμάτι γλυκάδι και δύο συκώτια και τα τυλίγεις με ένα κομμάτι έντερο.

Βάζεις σε ένα ταψί λάδι και το τοποθετείς στο μάτι της κουζίνας.

Κόβεις κομμάτια τα κρεμμύδια και τα ρίχνεις στο ταψί να τσιγαριστούν.

Προσθέτεις το σκόρδο ψιλοκομμένο.

Απομακρύνεις το ταψί από τη φωτιά.

Τοποθετείς πάνω από τα κρεμμύδια και το σκόρδο τα γαρδουμπάκια και προσθέτεις το αλάτι, το πιπέρι, τα δαφνόφυλλα, τους κόκκους και τον πελτέ, τον οποίο έχεις λιώσει σε λίγο νερό.

Πρόσθεσε στο ταψί ένα μεγάλο ποτήρι νερό και βάλε το ταψί σεε προθερμασμένο φούρνο. Στην αρχή στους 200οC και μόλις αρχίσουν να βράζουν χαμήλωσέ στους 170οC. Ψήσε συνολικά περίπου μιάμιση ώρα.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...