Αρνάκι στη λαδόκολλα με λαχανικά

arnaki-sti-ladokolla
Το αρνάκι στη λαδόκολλα είναι από τις πιο νόστιμες παραδοσιακές συνταγές και η καλύτερη επιλογή, αν δεν μπορείς να σουβλίσεις!

Χρόνος Προετοιμασίας: 60’
Χρόνος Ψησίματος: 90’

 Υλικά (για 6 μερίδες)

αρνίσιο ψαχνό (μπούτι ή φιλέτο) 1.800 γρ., κομμένο σε 6 μενταγιόν

ξερά κρεμμύδια 6 μικρά, καθαρισμένα και κομμένα στη μέση

φρέσκα κρεμμυδάκια 3 κομμένα σε ροδέλες

καρότα 2-3 καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες

πατάτες 3 καθαρισμένες και κομμένες σε μεσαία κομμάτια

ντοματίνια 6 κομμένα στη μέση

τυρί φέτα 300 γρ., κομμένη σε κύβους

λεμόνι 1, ο χυμός

ελαιόλαδο 1 φλιτζάνι

ξερά μυρωδικά (θυμάρι, ρίγανη) 2 κουταλάκια του γλυκού

αλάτι όσο θες

πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Οδηγίες

Σε βαθύ σκεύος βάζεις όλα τα υλικά μαζί και τα αφήνεις σκεπασμένα στο ψυγείο για μισή ώρα.

Μοιράζεις τα 6 μενταγιόν με το μείγμα σε 6 κομμάτια λαδόκολλας, φροντίζοντας να βάλεις από όλα τα υλικά σε κάθε μερίδα.

Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180-200 °C.

Τυλίγεις τις λαδόκολλες σε πακετάκια και τα δένεις σφιχτά με σπάγκο.

Τα βάζεις σε ταψί και τα ψήνεις για 1 ώρα και 30’.

Ανοίγεις τα δεματάκια και σερβίρεις αμέσως.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...