Ομελέτα φούρνου με σπανάκι


Ομελέτα φούρνου με σπανάκι
Εύκολη ομελέτα, νόστιμη και υγιεινή. Θα την συνοδεύσετε με ψωμί ολικής άλεσης και ντοματοσαλάτα.

Χρόνος προετοιμασίας:30 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος:30 λεπτά

Υλικά (για 4 άτομα):

6 αβγά
3/4 φλιτζ. γάλα
250 γραμ. σπανάκι
1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
1/2 φλιτζ. τσαγιού τριμμένο κίτρινο τυρί
1/2 φλιτζ. τριμμένη παρμεζάνα
λίγο μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λάδι ή βούτυρο για το ταψί

Οδηγίες:

  • Ετοιμάζετε το σπανάκι, το ψιλοκόβετε και το ζεματάτε σε καυτό νερό για λίγα λεπτά μαζί με το κρεμμύδι. Τα στραγγίζετε.
  • Σπάτε τα βαγά σε βαθύ μπολ και τα χτυπάτε για λίγο με πιρούνι. Ρίχνετε στα αβγά το γάλα και τα χτυπάτε για λίγο μαζί. Στη συνέχεια, προσθέτετε το σπανάκι, τα τριμμένα τυριά, το μαϊντανό, και ανακατεύετε καλά.
  • Αλείφετε το ταψί με βούτυρο ή λάδι και αδειάζετε μέσα το μίγμα των αβγών. Μεταφέρετε την ομελέτα σε προθερμασμένο φούρνο και την ψήνετε στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει καλά η επιφάνειά της.
  • Σερβίρετε την ομελέτα κομμένη σε κομμάτια.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...