Kάστανα γιαχνί


Kάστανα γιαχνί
Νόστιμο χειμωνιάτικο φαγάκι. Μπορείτε να το σερβίρετε και σαν συνοδευτικό με χοιρινό, αρνί ή μοσχάρι.

Χρόνος προετοιμασίας:45 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος:40 λεπτά

Υλικά (για 6 άτομα):

1/2 κιλό κάστανα (ξεφλουδισμένα και βρασμένα)
1 κιλό πατάτες
1 φλιτζ. τσαγιού πράσινες ελιές (χωρίς κουκούτσι)
1-2 κρεμμύδια (χοντροκομμένα)
3-4 ντομάτες (ψιλοκομμένες) ή 1 κουτί ντοματάκια (κονκασέ)
1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
2 φλιτζ. τσαγιού νερό
1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες:

  • Πλένετε, καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε σε ροδέλες ή σε όποιο άλλο σχήμα θέλετε.
  • Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ροδίζετε τις πατάτες. Προσθέτετε το κρεμμύδι και ανακατεύετε για 1-2 λεπτά ακόμη, μέχρι να μαλακώσει. Ρίχνετε στην κατσαρόλα τις ψιλοκομμένες ντομάτες και τον πελτέ διαλυμένο σε λίγο νερό.
  • Ρίχνετε στην κατσαρόλα το νερό, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε το φαγητό σκεπασμένο να σιγοβράσει για 20-25 λεπτά.
  • Στη συνέχεια, προσθέτετε τα κάστανα και τις ελιές, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για 10-15 λεπτά ακόμη.
  • Κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνετε το φαγητό να κρυώσει για λίγο. Σερβίρετε σε βαθιά πιάτα κι αν θέλετε πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...