Ψάχνεις τι αρέσει στους άντρες; Απίθανα πράγματα!

tairiasta-esorouxa
Τα ταιριαστά εσώρουχα

Σύμφωνα με την ειδική των σχέσεων April Masini, συγγραφέα του Think & Date Like a Man, δεν έχει να κάνει με το ότι οι άντρες είναι επιλεκτικοί με τα χρώματα και τα υφάσματα. Στους άντρες αρέσει ένα σετ εσωρούχων γιατί είναι δείγμα ότι η γυναίκα επένδυσε περισσότερο χρόνο και χρήμα σε κάτι που κανένας άλλος εκτός από εκείνους δεν μπορεί να θαυμάσει. Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα βγεις για ψώνια κάνε μια σέξι έκπληξη στον αγαπημένο σου με ένα καινούριο σετ εσωρούχων. Θέλεις να τον εντυπωσιάσεις διπλά; Διάλεξε ένα σετ σε κατακόκκινο χρώμα.

Το κόκκινο χρώμα αρέσει στους άντρες πολύ!!

Όχι, δεν έγινε τυχαία η αναφορά στο κόκκινο χρώμα πριν. Το χρώμα αυτό όχι απλώς αρέσει στους άντρες, αλλά τους τρελλαίνει. Σε μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Journal of Personality and Social Psychology, οι ερευνητές ζήτησαν από τους άντρες να βαθμολογήσουν εικόνες γυναικών που φορούσαν ρούχα διαφόρων χρωμάτων. Σύμφωνα με τα σχόλια των αντρών, οι γυναίκες που φορούσαν πορφυρό κόκκινο ήταν πιο ελκυστικές σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο χρώμα ρούχων, ακόμα κι όταν ήταν οι ίδιες ακριβώς γυναίκες! Σε αυτό δεν παίζουν αποκλειστικά ρόλο οι κοινωνικοί συνειρμοί που συνδέουν το χρώμα με τα γνωστά ‘κόκκινα φώτα’ και τις ερωτικές καρδιές του Αγίου Βαλεντίνου, αλλά και η ανθρώπινη βιολογία. Οι γυναίκες και τα θηλυκά άλλων θηλαστικών αποκτούν κόκκινο πρόσωπο πριν την ωορρηξία, γεγονός που προσελκύει τα αρσενικά κατά την πιο γόνιμη περίοδο.

Γυναίκες στον κύκλο τους

Για όσες βρίσκονται σε «κυνήγι αρσενικού», η Θεωρία της Διαπροσωπικής Έλξης υποστηρίζει ότι δε χρειάζεται να κοιτάξεις πολύ μακριά. «Οι άντρες έλκονται από τις γυναίκες όχι μόνο με βάση τα κοινά τους σημεία αλλά κυρίως την τακτική κοντινότητα που μοιράζονται», εξηγεί η Kailen Rosenberg, ειδική των σχέσεων και ιδρύτρια του γραφείου γνωριμιών Κai-len Love and Life Architects. Η Rosenberg παρατηρεί ότι οι άντρες συνάδελφοι προσεγγίζουν περισσότερο τις γυναίκες συναδέλφους που συχνάζουν στα ίδια μέρη με εκείνους. «Όσο κι αν λένε ότι θέλουν κάποια αλλαγή, αρέσει στους άντρες η σταθερότητα και η οικειότητα πολύ περισσότερο από όσο παραδέχονται», προσθέτει.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...