7 βήματα για να φτάσεις από το ραντεβού στη σχέση

apo-to-rantevou-sti-sxesi
Θες επιτέλους να περάσεις από το ραντεβού στη σχέση, αλλά φαίνεται πως πάντα υπάρχει κάτι που σε εμποδίζει; Μήπως δεν μπορείς να φτάσεις καν στο στάδιο των ραντεβού; Δυσκολεύεσαι να γνωρίσεις καινούριους ανθρώπους; Ακολούθησε αυτά τα επτά βήματα και θα καταλάβεις ότι αυτό που ψάχνεις μπορεί να είναι τόσο, μα τόσο κοντά σου!

Καλλιέργησε τη χαρά σου

Κανένας δε θέλει να κάνει παρέα – ακόμα περισσότερο σχέση- με μία άκεφη και μόνιμα απογοητευμένη ή εριστική γυναίκα. Ίσως το έχεις παρατηρήσει κι εσύ: τα χαρούμενα άτομα μαγνητίζουν τα βλέμματα. Το θέμα είναι ότι όταν είσαι ικανοποιημένη με τον εαυτό σου αυτό φαίνεται και λειτουργεί σαν μαγνήτης για τους γύρω σου. Άρα, για να προσελκύσεις περισσότερους ανθρώπους στη ζωή σου (με σκοπό τα ραντεβού) πρέπει να εστιάσεις στα πράγματα που σε κάνουν χαρούμενη. Δοκίμασε να γράψεις μια μεγάλη λίστα από αυτά, στα οποία θα μπορείς να καταφεύγεις ανά πάσα στιγμή, όπως ένα ζεστό αφρόλουτρο, μια βόλτα με το ποδήλατο ή μερικά όμορφα λουλούδια στο σπίτι. Ύστερα, διάλεξε κάθε μέρα τρία πράγματα από τη λίστα κάνοντας μια συνειδητή προσπάθεια, γνωρίζοντας ότι ο χρόνος που αφιερώνεις για να αυξήσεις την προσωπική σου χαρά θα ωθήσει περισσότερο τους άλλους να θέλουν να σε γνωρίσουν καλύτερα.

Επανεξέτασε τις προσδοκίες που έχεις για τις σχέσεις

Αν λίγα δευτερόλεπτα αφού γνωρίσεις κάποιον κουνάς απογοητευμένη το κεφάλι σου, τον εντάσσεις σε μια νοητή κατηγορία ανθρώπων ή έχεις αυστηρούς κανόνες για το ποιους θα συναναστρέφεσαι και ποιους όχι, έχει έρθει η στιγμή να φρεσκάρεις τις προσδοκίες σου σχετικά με τις σχέσεις. Αν θες κάποια στιγμή να περάσεις από το ραντεβού στη σχέση, όταν προσπαθείς να γνωρίσεις κάποιον, είναι αναγκαίο να βάλεις στην άκρη τις προκαταλήψεις που έχεις για την εικόνα του τέλειου συντρόφου.

Κόψε τους δεσμούς με τον πρώην σου

Απαράβατος όρος για να περάσεις από το ραντεβού στη σχέση. Παρότι αυτός ο κανόνας μπορεί να φανεί προκλητικός στις περισσότερες αναγνώστριες, δεν παύει να αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στη διαδικασία των καινούριων γνωριμιών. Έτσι όπως μια ανοιξιάτικη γενική καθαριότητα απαλλάσσει το σπίτι από τη βρωμιά και την ακαταστασία, έτσι και η απομάκρυνση του πρώην από τη ζωή σου μετά τον χωρισμό σού αφήνει τον αναγκαίο χώρο για να γνωρίσεις άλλους ανθρώπους. Φυσικά, υπάρχουν συγκυρίες στις οποίες κάτι τέτοιο είναι αδύνατο, πχ. αν έχετε παιδιά μαζί ή αν δουλεύετε στο ίδιο γραφείο. Ωστόσο, όταν είναι εφικτό πρέπει να απομακρύνεις τον πρώην σου από την προσωπική σου ζωή ακόμα και προσωρινά.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...