Όχι μόνο σεξ: κάντε το κρεβάτι σας …φωλίτσα!

oxi-mono-sex-erotiki-folia
Ο περισσότερος χρόνος που περνάς με τον αγαπημένο σου είναι στο κρεβάτι: καλύτερα, λοιπόν, αυτό να αποτελεί την ερωτική σας φωλιά και όχι μια εμπόλεμη ζώνη! H Βρετανή ψυχολόγος, ειδική σε θέματα σχέσεων και συγγραφέας πέντε βιβλίων πάνω στην προσωπική ανάπτυξη, Mo Shapiro σου προτείνει μερικούς απλούς τρόπους που θα σας βοηθήσουν να το πετύχετε:

– Αναπτύξτε μια ρουτίνα όταν είστε μαζί στο κρεβάτι: είτε απλώς αγκαλιάζεστε και διαβάζετε τα βιβλία σας είτε ανταλλάσσετε τα νέα της ημέρας, οι τελετουργίες που συνδέονται με την ώρα αυτή βοηθούν πολλά ζευγάρια να αποκτήσουν μεγαλύτερη οικειότητα, αλλά και να κοιμηθούν πιο εύκολα.

– Συγχρονιστείτε: Ο χρόνος που περνάτε στο κρεβάτι είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για να έρθετε πιο κοντά – κρίμα που μόλις το 50% των ζευγαριών ξαπλώνουν για ύπνο με το λιγότερο 15 λεπτά διαφορά. Αν δεν μπορείτε να συγχρονιστείτε ως προς την ώρα που κοιμάστε, αφιερώστε μερικά λεπτά κάθε βράδυ για χάδια και αγκαλιές πριν -αυτός που κοιμάται γρηγορότερα- αποκοιμηθεί!

– Διαλέξτε διπλό κρεβάτι (όχι μεγαλύτερο): Αν και το 78% των ζευγαριών έχουν υπέρδιπλα κρεβάτια, οι περισσότεροι θεωρούν τη σωματική επαφή απαραίτητη για τη διατήρηση της οικειότητας. Γι’ αυτό προτίμησε ένα κανονικό, διπλό κρεβάτι: με λιγότερο διαθέσιμο χώρο, σίγουρα θα νιώσετε πιο κοντά ο ένας στον άλλον.

– Κοιμηθείτε γυμνοί: τα ζευγάρια που κοιμούνται γυμνά αισθάνονται ελεύθερα, ενώ απολαμβάνουν και την άμεση επαφή των σωμάτων τους. Αν έχετε παιδιά και φοβάστε μη σας δουν, μπορείτε πάντα να έχετε δίπλα στο κρεβάτι μια ρόμπα ή μια μακριά μπλούζα.

– Το σημαντικότερο όλων: επικοινωνήστε! Θέλεις ένα παραπάνω μαξιλάρι, ή μήπως η τηλεόραση που παίζει διαρκώς σε τρελαίνει; Είναι σημαντικό να μάθετε ο ένας στον άλλον τι χρειάζεστε προκειμένου να κοιμηθείτε άνετα. Το κρεβάτι αποτελεί μια έκφραση της θέσης του ζευγαριού στον κόσμο, λένε οι ειδικοί. Γι’ αυτό αξίζει να προσπαθήσεις όσο χρειάζεται για να κάνεις το κρεβάτι σας το ασφαλές και ζεστό μέρος που πρέπει να είναι!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...