Εξαφάνισε φυσικά τη δυσάρεστη αναπνοή σε 1’!

dysaresti-anapnoi
Η δυσάρεστη αναπνοή μπορεί να σε φέρει σε πολύ δύσκολη θέση. Μάθε πώς μπορείς να την καταπολεμήσεις με φυσικούς τρόπους άμεσα.

Μάραθος

Ο μάραθος έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες που καταπολεμούν τη δυσάρεστη αναπνοή.

  • Μάσα αργά μισό κουταλάκι του γλυκού σπόρους μάραθου για να φρεσκάρεις την αναπνοή σου και να διεγείρεις την παραγωγή σάλιου στο στόμα σου.
  • Αν έχεις φάει κάτι με έντονη μυρωδιά, όπως π.χ. σκόρδο, και θέλεις να τη διώξεις το συντομότερο δυνατό μάσα μαζί με τους σπόρους μάραθου ένα καρφάκι γαρίφαλου ή κάρδαμο.

Κανέλα

Η κανέλα περιέχει κινναμική αλδεΰδη, ένα αιθέριο έλαιο που δεν καλύπτει απλά τη δυσάρεστη αναπνοή, αλλά έχει την ιδιότητα να ελαττώνει τα βακτήρια στο σάλιο σου. Αν θέλεις να βελτιώσεις τη δυσάρεστη αναπνοή ακολούθησε αυτή τη “θεραπεία” δύο φορές τη μέρα:

  • Βράσε ένα κουταλάκι του γλυκού σκόνη κανέλας σε ένα φλιτζάνι νερό. Άφησε το μείγμα να σταθεί για λίγο, στράγγισέ το και χρησιμοποίησέ το για να κάνεις στοματικές πλύσεις.

Γαρίφαλο

Το γαρίφαλο έχει ισχυρές αντισηπτικές ιδιότητες –αν το άρωμά του στο στόμα σου σού θυμίζει κάτι, είναι η ουσία που χρησιμοποιούν οι οδοντίατροι για μια ελαφριά τοπική αναισθησία- που θα σε βοηθήσουν να απαλλαγείς για τα καλά από τη δυσάρεστη αναπνοή.

  • Η πιο απλή και εύκολη λύση είναι να πιπιλήσεις για λίγο ένα καρφάκι γαρίφαλο.
  •  Μπορείς επίσης να φτιάξεις ένα αφέψημα, βράζοντας μερικά γαρίφαλα σε νερό. Αφήνεις το εκχύλισμα να μείνει για 20-30 λεπτά, αναδεύοντάς το μερικές φορές σε αυτό το διάστημα. Μπορείς να το πιεις ή να το χρησιμοποιήσεις σαν στοματικό διάλυμα.

Μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα έχει πολλές χρήσεις, μία από τις οποίες είναι να εξουδετερώνει τη δυσάρεστη αναπνοή.

  • Βούρτσισε τα δόντια σου με μαγειρική σόδα για να διώξεις τα δύσοσμα βακτήρια που συγκεντρώνονται στη γλώσσα και τη στοματική κοιλότητα (επιπλέον κέρδος: το βούρτσισμα με μαγειρική σόδα δρα σαν φυσικό λευκαντικό για τα δόντια σου).
  • Μπορείς επίσης να διαλύσεις τη σόδα σε χλιαρό νερό και να κάνεις γαργάρες με το μείγμα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...