Ερωτήσεις για το σεξ που ντρέπεσαι να κάνεις

erotiseis-gia-to-sex
Μπορεί να μιλάς πολύ συχνά για αυτό, αλλά όταν τίθεται θέμα αποριών, υπάρχουν ερωτήσεις για το σεξ που ντρέπεσαι να κάνεις –ακόμα και στο σεξολόγο. Προσπαθήσαμε να σε βγάλουμε από τη δύσκολη θέση και ρωτήσαμε εμείς τους ειδικούς.

«Πρέπει να αισθάνομαι ενοχές επειδή προτιμώ το σεξ με έναν δονητή από το σεξ με τον σύντροφό μου;»

Μια από τις πιο συχνές ερωτήσεις για το σεξ που δέχεται ένας σεξολόγος. «Για πολλές γυναίκες (και άντρες) ο αυνανισμός είναι πιο εύκολος, πιο γρήγορος και πολύ απλά πιο αξιόπιστος, σαν να προτιμάει κανείς την εθνική από την τοπική και πανοραμική οδό», λέει η  Yvonne K. Fulbright, PhD, σεξολόγος και πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια του σεξ. Ίσως σε ανακουφίσει το γεγονός ότι σύμφωνα με έρευνα οι γυναίκες που βρίσκονται μέσα σε σχέση τείνουν να αυτοϊκανοποιούνται περισσότερο από όσες είναι μόνες.  Η Fulbright υποστηρίζει ότι αυτό μπορεί να συμβαίνει για πολλούς λόγους. «Ίσως δεν καλύπτονται αρκετά, ή εκτίθενται σε περισσότερη τεστοστερόνη μέσω του σεξ, ή ο σύντροφός τους δεν είναι διαθέσιμος όταν εκείνες έχουν όρεξη». Πέρα από αυτό, όμως, η συνουσία είναι ένα σημαντικό κομμάτι οποιασδήποτε οικείας σχέσης και η συστηματική αυτοϊκανοποίηση μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα. Η  Fulbright συμβουλεύει που και που να «συστήνεις» το αγαπημένο σου sex toy στον σύντροφό σου και να τον προσκαλείς στη διασκέδαση ώστε να μην αισθάνεται παραμελημένος.

«Υπάρχει περίπτωση να είμαι αλλεργική στο σπέρμα του συντρόφου μου;»

«Μια πραγματική αλλεργία στο σπέρμα επιφέρει πόνο με αίσθηση καψίματος και πρήξιμο ή δυσκολία αναπνοής», λέει η Lauren Streicher, MD, επίκουρη καθηγήτρια μαιευτικής και γυναικολογίας στην ιατρική σχολή Feinberg του  Πανεπιστημίου Northwestern. Συνηθισμένη να απαντά συχνά σε αυτή και σε πολύ σχετικές με αυτή ερωτήσεις γι ατο σεξ, η Streicher διευκρινίζει: «Το να έχεις τα παραπάνω συμπτώματα δε σημαίνει ότι δεν μπορείς να έχεις μια ευαισθησία στο σπέρμα, ή κάποια μυκητίαση ή βακτηριακή κολπίτιδα (μια κοινή λοίμωξη που προκαλεί οσμές και εκκρίσεις), που επιδεινώνεται με το σεξ. Σε περίπτωση που το πρόβλημα επιμείνει, η Streicher συμβουλεύει να το αναφέρεις στον γιατρό σου. «Παρότι κάποιες έρευνες έδειξαν ότι η ευαισθησία στο σπέρμα μπορεί να αντιμετωπιστεί με συχνότερες σεξουαλικές επαφές με τον σύντροφό σου και το «αλλεργιογόνο» του, η δοκιμή χωρίς μια ιατρική διάγνωση δεν θεωρείται ασφαλής.»

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...