Ο καλύτερος τρόπος να χωρίσεις είναι…

διαφορετικός σε κάθε περίπτωση. Κάποιοι λένε ότι δεν υπάρχει καλός τρόπος να χωρίσεις. Υπάρχει, όμως, κάποιος καλύτερος τρόπος να χωρίσεις από κάποιον άλλο. Ναι, σίγουρα, αν ο χωρισμός είναι μόνο δική σου επιθυμία, όπως και να το ανακοινώσεις «ψυχρολουσία» θα είναι . Παρόλα αυτά, υπάρχουν τρόποι για να μετριάσεις το …χτύπημα. Ορίστε ένας σύντομος οδηγός χωρισμού που εγγυάται τον λιγότερο δυνατό πόνο.
ο καλύτερος τρόπος να χωρίσεις
4 συμβουλές για κάθε χωρισμό

  • Χώρισε αμέσως μόλις αποφασίσεις ότι έχει έρθει η ώρα να προχωρήσεις. Μην αφήνεις τις σχέσεις σου να ‘αργοπεθαίνουν’ μόνες τους, γιατί όσο περισσότερο μένεις στάσιμη τόσο πιο επώδυνος θα είναι ο χωρισμός και για τους δύο.
  • Χώρισε πάντα σε πρώτο πρόσωπο. Είναι αγένεια να χωρίζεις με κάποιον από το τηλέφωνο, ή ακόμα χειρότερα μέσω μηνύματος.
  • Μην πισωγυρίζεις. Αν είσαι σίγουρη ότι έχει έρθει η ώρα να χωρίσεις, μην αφήσεις μισοτελειωμένες συζητήσεις, αλλά χώρισε ξεκάθαρα.
  • Συνειδητοποίησε ότι όπως και να χωρίσεις, θα πονέσει. Δείξε ευαισθησία και συμπόνια αλλά μην βασανίζεις τον εαυτό σου, αφού έκανες το σωστό.

Και γιατί να σε νοιάζει ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να χωρίσεις;

Ίσως αναρωτιέσαι γιατί έχει τόση σημασία ο τρόπος με τον οποίο χωρίζεις. Εξάλλου, αν δεν θέλεις να είσαι πια με κάποιον γιατί να ανησυχείς για το πώς θα του πεις αντίο; Λοιπόν, ορίστε 4 καλοί λόγοι:

  • Μην υποθέτεις ότι ο πρώην σου θα μείνει μακριά από τη ζωή σου για πάντα. Ακόμα κι αν δεν συχνάζετε στα ίδια μέρη, δεν αποκλείεται να τον συναντήσεις τυχαία στο δρόμο μετά από ένα μήνα ή ένα χρόνο, κι όταν αυτό συμβεί τα πράγματα θα είναι πολύ λιγότερο αμήχανα αν είχατε χωρίσει φιλικά.
  • Ενδέχεται ο πρώην σου να μην κρατάει το στόμα του κλειστό. Γι’ αυτό αν του συμπεριφέρθηκες άσχημα μπορεί να διαδοθούν κακές φήμες για σένα ακόμα και σε άτομα με τα οποία ίσως βγεις ραντεβού στο μέλλον.
  • Τα αισθήματά σου για τον πρώην σου μπορεί να αλλάξουν και τότε θα ελπίζεις να μην σε μισεί για πάντα. Γιατί αν χωρίσεις με άσχημο τρόπο, μάλλον θα σε μισεί.
  • Είναι κάτι σαν το παλιό καλό πεπρωμένο. Ορισμένοι άνθρωποι πιστεύουν ότι ο τρόπος με τον οποίο μεταχειρίζεσαι τους άλλους καθορίζει τον τρόπο με τον οποίο θα σου συμπεριφερθούν οι άλλοι στο μέλλον. Με άλλα λόγια, μην μπλέκεις με το κάρμα σου.

Ο καλύτερος τρόπος να χωρίσεις με κάποιον όταν το timing δεν είναι σωστό 

Συμβαίνει μερικές φορές να βρεις το σωστό άτομο τη λάθος στιγμή. Μπορεί να ζει μακριά ή η δουλειά σου να μην σου αφήνει αρκετό χρόνο για τη σχέση. Αν πρέπει να χωρίσεις με τον αγαπημένο σου, αλλά θέλεις να αφήσεις ένα παραθυράκι ανοιχτό για το μέλλον, φρόντισε να μην καταστρέψεις τους δεσμούς και φέρσου με ειλικρίνεια – πχ. πες του «Μου αρέσεις πραγματικά αλλά δεν νομίζω ότι αυτή η σχέση μπορεί να λειτουργήσει τη δεδομένη χρονική στιγμή». Άφησέ του λίγο χώρο για να σε ξεπεράσει, αλλά όταν περάσει αρκετός καιρός δες αν είναι έτοιμος να είστε φίλοι.

Ποιος είναι ο  καλύτερος τρόπος να χωρίσεις αν πρέπει να τον βλέπεις κάθε μέρα, αν τον έχεις ήδη αντικαταστήσει, αν δε σε ενδιαφέρει καθόλου πια…

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...