Tρούφες σοκολάτας – έκπληξη!

Tρούφες σοκολάτας  – έκπληξη!
Tρούφες σοκολάτας – έκπληξη!
Η έκπληξη στη συνταγή κρύβεται στην προσθήκη μιας μικροσκοπικής πρέζας τσίλι στο τελικό μείγμα που θα χαρίσει σε κάποιες από τις τρούφες μια spicy γεύση. Κλείσε τα μάτια και βρες την τρούφα-έκπληξη!

Χρόνος προετοιμασίας:2 ώρες
Χρόνος τελικής παραμονής στο ψυγείο:30 λεπτά

Υλικά (για 40 τρούφες):
250 γρ. μαύρη σοκολάτα καλής ποιότητας (περιεκτικότητα 70%)
125 ml κρέμα γάλακτος
25 γρ. βούτυρο
1 πρέζα θαλασσινό αλάτι
1 μεγάλη χούφτα τριμμένα φουντούκια
50 γρ. σκόνη κακάο καλής ποιότητας
1 πρέζα σκόνη τσίλι

Εκτέλεση:

  • Σπάσε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και βάλτη σε ένα μικρό μπολ.
  • Σε ένα κατσαρολάκι, βράσε την κρέμα γάλακτος, πρόσθεσε το βούτυρο και τράβηξε από τη φωτιά.
  • Ρίξε την κρέμα πάνω στα κομμάτια σοκολάτας και άφησε το μείγμα για μερικά λεπτά έτσι ώστε να λιώσει η σοκολάτα.
  • Ανακάτεψε το μείγμα και άφησέ το πάλι για μερικά λεπτά. Ανακάτεψε ξανά φροντίζοντας να έχει ομογενοποιηθεί το μείγμα, σκέπασέ το και βάλτο στο ψυγείο τουλάχιστον για 2 ώρες ή μέχρι να σφίξει.
  • Καβούρδισε τα φουντούκια, τρίψτα σε μικροσκοπικά κομματάκια και βάλτα σε ένα ρηχό μπολ.
  • Βάλε το κακάο σε ένα άλλο ρηχό μπολ. Με ένα κουταλάκι, πάρε μικρές μπαλίτσες από το έτοιμο μείγμα τρούφας, πλάστες με τις παλάμες σου και μετά κύλισέ τες μέσα στο κακάο ή τα φουντούκια για να καλυφθεί η επιφάνειά τους.
  • Όταν θα έχεις χρησιμοποιήσει το περισσότερο μείγμα, πρόσθεσε στο υπόλοιπο μείγμα το αποξηραμένο τσίλι και φτιάξε τις τελευταίες τρούφες-έκπληξη.
  • Βάλτες στο ψυγείο να σφίξουν για μισή ώρα περίπου πριν τις προσφέρεις μαζί με τον καφέ ή σαν δώρο.
Θερμίδες ανά τεμάχιο: 47

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...