Εύκολο σορμπέ λεμονιού από τα χεράκια σου
Πρόσφερε αυτό το σορμπέ λεμονιού στο τέλος ενός δείπνου. Οι καλεσμένοι σου θα φύγουν με μία υπέροχη γλύκα γεμάτη άρωμα.
Χρόνος προετοιμασίας: 2′
Χρόνος ετοιμασίας: 1 ώρα περίπου
Υλικά (για 2 άτομα)
125 ml χυμός λεμονιού
125 γραμ. ζάχαρη άχνη
125 ml άσπρο κρασί
125 ml νερό
1 ασπράδι αυγού
4 φράουλες
Οδηγίες
- Ξύσε καλά τη φλούδα του λεμονιού. Στη φλούδα περιέχονται τα αιθέρια έλαια στα οποία κρύβονται τόσο η γεύση όσα και πλούσια θρεπτικά συστατικά. Προσπάθησε να αφαιρείς μόνο τη φλούδα και όχι και την άσπρη σάρκα του λεμονιού, καθώς αυτή είναι πιο πικρή και μπορεί να αλλοιώσει τη γεύση στο σορμπέ.
- Σε χαμηλή φωτιά βάλε μία μικρή κατσαρόλα στην οποία μέσα θα ρίξεις τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού, το νερό και το κρασί.
- Άφησέ τα στη φωτιά μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη και να πάρουν βράση.
- Απόσυρε το μείγμα και άφησέ το να κρυώσει.
- Μετά άδειασε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε ένα βαθύ πιάτο και βαλ’ το στην κατάψυξη μέχρι να πήξει.
- Χτύπα το ασπράδι του αυγού να γίνει μαρέγκα.
- Βγάλε το πιάτο από την κατάψυξη και με μία σπάτουλα ανακάτεψε το μείγμα με τη μαρέγκα.
- Ξαναβάλε το πιάτο στην κατάψυξη. Το σορμπέ θα είναι έτοιμο όταν σταθεροποιηθεί ξανά.
- Σέρβιρε το σορμπέ λεμονιού σε ποτήρι και γαρνίρισέ το με φράουλες.
Πρέπει να έχετε συνδεθεί για να σχολιάσετε.