Γλυκό σουφλέ με αβοκάντο και βανίλια
Αυτό το σουφλέ με αβοκάντο θα σε κάνει να εκτιμήσεις ακόμα περισσότερο αυτό το υπέροχο φρούτο με την ιδιαίτερη γεύση. Και μόνο ότι μπορείς να το φτιάξεις σε 20 λεπτά είναι λόγος να το δοκιμάσεις.
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 8 λεπτά
Υλικά (για 4 μερίδες)
2 ώριμα αβοκάντο
1 κουταλάκι του γλυκού πάστα φιστικιού (θα το βρεις στα ζαχαροπλαστεία, αλλιώς πολτοποίησε στο μπλέντερ φιστίκια Αιγίνης)
1 βανίλια
4 ασπράδια αυγών
70 γραμμάρια ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας μέλι
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη
Οδηγίες
Καθάρισε τα αβοκάντο, κόψε τα στα δύο και αφαίρεσε τα κουκούτσια.
Κάνε τα αβοκάντο κομματάκια και βάλ’ τα στο μίξερ.
Πρόσθεσε την πάστα φιστικιού και τη βανίλια και άφησέ τα να χτυπηθούν μέχρι να γίνουν πηχτό μείγμα.
Σε ένα άλλο μπολ, χτύπα τα ασπράδια και πρόσθεσε σταδιακά τη ζάχαρη.
Με μια ξύλινη κουτάλα ανακάτεψε τα δύο μείγματα, ρίχνοντας το μείγμα του αβοκάντο μέσα σε αυτό των αυγών κάνοντας μία κίνηση από κάτω προς τα πάνω και όχι στριφογυρίζοντας το, ώστε το τελικό μείγμα να παραμείνει αφράτο.
Μοίρασε το μείγμα σε 4 ατομικά πυρίμαχα φορμάκια και βάλε τα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180ο C για 7 με 8 λεπτά.
Σέρβιρε αμέσως, αφού πρώτα γαρνίρεις με τη ζάχαρη άχνη.
Συνόδεψε το γλυκό με μερικές κουταλιές μέλι.
Πρέπει να έχετε συνδεθεί για να σχολιάσετε.