Περπάτημα και θερμίδες πάνε μαζί! Κάψε περισσότερες

Περπάτημα και θερμίδες …πορεύονται μαζί! Δε χρειάζεται να κάνεις ατέλειωτα χιλιόμετρα πάνω στο διάδρομο για να ασκηθείς αποτελεσματικά. Διάβασε τις τέσσερις σχετικές συμβουλές που δίνει η Τερέζα Ικόνιαν, συγγραφέας του βιβλίου Το περπάτημα που σε γυμνάζει (FitnessWalking).

  • Πάρε κλίση.

Ανέβα όπου μπορείς (στις σκάλες, την ανηφορική ράμπα του γκαράζ) και θα κάψεις 50% περισσότερες θερμίδες απ’ ό,τι αν βάδιζες απλώς σε επίπεδο έδαφος. Εάν ασκείσαι στο διάδρομο, ανέβασε την κλίση στο 5% και αργότερα στο 7-8%.

  • Αύξησε την ταχύτητά σου.

Εάν μπορείς να δώσεις στο περπάτημα ταχύτητα γύρω στα 5 χλμ. την ώρα, θα κάψεις τις ίδιες θερμίδες που θα έκαιγες αν έκανες την ίδια απόσταση τρέχοντας. Κάνε κυκλική προπόνηση (αύξησε την ταχύτητά σου για 30 με 60 δευτερόλεπτα για κάθε 2 ή 3 λεπτά), ώστε να μειώσεις την κούραση και να καταφέρεις να ολοκληρώσεις το πρόγραμμά σου.

  • Κούνα τα χέρια σου.

Στο περπάτημα, λύγιζε τους αγκώνες σου στις 90 μοίρες και κούνα τα χέρια σου από τους ώμους και κάτω. Η κίνησή τους πρέπει να είναι μικρού εύρους – αν τα χέρια σου φεύγουν πολύ μπροστά δε θα μπορείς να τα κουνάς τόσο γρήγορα ώστε να κάψεις περισσότερες θερμίδες.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...