Βαρέθηκες τη δίαιτα; 4 συνήθειες για να μένεις αδύνατη

Δίαιτα δεν μπορείς να κάνεις για πάντα. Αντίθετα, αν βάλεις αυτές τις συνήθειες στο καθημερινό σου πρόγραμμα διατροφής, ίσως και να μη χρειαστεί να ξανασχοληθείς με το πως θα χάσεις τα περιττά κιλά. Δεν το λέμε εμείς, το λένε οι έρευνες.

Συνήθεια 1η 

Το καθημερινό πρωινό. 

Σύμφωνα με έρευνες του National Weight Control Registry των ΗΠΑ, το 78% των ανθρώπων που έχασε βάρος και το διατήρησε στη συνέχεια σταθερό έτρωγε πρωινό κάθε μέρα.

Συνήθεια 2η 

Η κατανάλωση 4-5 φλιτζανιών φρούτων και λαχανικών την ημέρα. 

To Produce for Better Health Foundation αναφέρει ότι η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών σημειώνει σταθερά κάθετη πτώση στις ΗΠΑ. Το γεγονός αυτό μπορεί να συνεισφέρει στην αύξηση της παχυσαρκίας. Όσοι καταναλώνουν φυτικές ίνες έχουν τη χαμηλότερη πιθανότητα να γίνουν παχύσαρκοι.

Συνήθεια 3η 

Η κατανάλωση σαλάτας πριν το γεύμα. 

Σε πρόσφατη μελέτη συμπεραίνεται ότι οι γυναίκες που επιλέγουν μια μεγάλη σαλάτα με χαμηλά λιπαρά πριν από το γεύμα τους προσλαμβάνουν συνολικά 12% λιγότερες θερμίδες.

Συνήθεια 4η 

Η παρουσία φυτικών ινών στα γεύματα σου. 

Ένα από τα βασικά μηνύματα των Διατροφικών Οδηγιών του αμερικανικού Υπουργείου Γεωργίας παρακινεί στην κατανάλωση φυτικών ινών. Γι’ αυτό επίλεξε μαύρο ρύζι, μαύρο ψωμί και ζυμαρικά. Επιπλέον, σε πρόσφατη μελέτη του Harvard School of Public Health επισημαίνεται ότι η κατανάλωση φυτικών ινών συνδέεται αντιστρόφως ανάλογα με την αύξηση βάρους.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...