Μην αργείς στη δουλειά! Βάλε τάξη στο πρωινό χάος

argeis-sti-douleia
Προσπαθείς να μην, αλλά τελικά αργείς στη δουλειά σχεδόν κάθε μέρα; Νιώθεις ότι ξυπνάς και αρχίζεις το… μαραθώνιο; Ίσως δεν έχεις άδικο. Πρέπει να ξυπνήσεις νωρίς (ότι ώρα κι αν κοιμήθηκες το προηγούμενο βράδυ), να ξυπνήσεις και να ετοιμαστείς τα παιδιά, να φτιάξεις πρωινό και βέβαια να προλάβεις να ντυθείς, να βαφτείς, να χτενιστείς, να ετοιμάσεις τα τάπερ για το σχολείο και το γραφείο… Ναι είναι πολλά τελικά, αλλά μπορείς να τα βάλεις σε τάξη και να τα προλαβαίνεις όλα χωρίς άγχος.

Ευτυχώς, η έξυπνη γυναίκα, νοικοκυρά και εργαζόμενη (όλες εμείς, δηλαδή!) βρίσκει λύσεις εκεί που οι άλλοι χάνουν άσκοπα πολύτιμα λεπτά! Έτσι, εμείς οι ladies φίλες σου βάλαμε κάτω το μυαλό μας, συζητήσαμε ιδέες και μοιραστήκαμε τις λύσεις μας για το project: “Μην αργείς στη δουλειά!”

Μικρές κινήσεις για να βάζεις τάξη στο πρωινό χάος

Ξύπνα με καλή διάθεση

  • Διάλεξε έναν ευχάριστο τρόπο να ξυπνάς! Ίσως με έναν ευχάριστο ήχο στο ξυπνητήρι, με την αγαπημένη σου εκπομπή στο ραδιόφωνο, με ένα τηλεφώνημα από ένα αγαπημένο σου πρόσωπο, με μια αγκαλιά από τον αγαπημένο σου… Έτσι, θα σου είναι πιο εύκολο να πεταχτείς από το κρεβάτι.

Ετοίμασε πρωινό και τάπερ

  • Το πρωινό είναι η καλύτερη πρωινή συνήθεια, αλλά μπορεί για εσένα να είναι ο κύριος λόγος που αργείς στη δουλειά. Κάνε από το βράδυ την ανάλογη προετοιμασία. Βάλε στο τραπέζι τα φλιτζάνια, τα μπολ, τα πιάτα, τα κουτάλια, τον καφέ, τη ζάχαρη… ό,τι συνηθίζετε να χρησιμοποιείτε σαν οικογένεια και το πρωί ασχολήσου με τα υπόλοιπα.
  • Επίσης, αν το πρωί ετοιμάζεις κολατσιό για τα παιδιά σου, οργανώσου από το βράδυ. Βγάλε στον πάγκο της κουζίνας ό,τι παίρνουν μαζί τους τα παιδιά στο σχολείο: το ποτήρι, το ταπεράκι για το σάντουιτς, μια καθαρή πετσέτα για το μικρό που πηγαίνει νηπιαγωγείο, ένα πιάτο και μαχαίρι για να φτιάξεις το σάντουιτς. Έτσι το πρωί θα ετοιμάζεις το κολατσιό, με… κλειστά τα μάτια και δε θα αργείς στη δουλειά.

Επιχείρηση «σωστή εμφάνιση»

  • Διάλεξε από το βράδυ τα ρούχα που θα φορέσεις στη δουλειά, τα αξεσουάρ και τα παπούτσια σου. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ρίχνεις μια ματιά στο δελτίο του καιρού ή να τσεκάρεις τον καιρό στο Internet, για να ξέρεις πώς να ντυθείς.
  • Κάνε το ίδιο και με τα ρούχα των παιδιών – σε συνεργασία μαζί τους αν είναι μεγαλύτερα. Εκτός από το χρόνο που θα κερδίσεις στο πρωινό ξύπνημα, θα γλιτώσεις τους πρωινούς καυγάδες με τα παιδιά σου, που έχουν δική τους άποψη για τους χρωματικούς συνδυασμούς και το αν η φούστα και το λεπτό καλσόν είναι κατάλληλη επιλογή για το νηπιαγωγείο!
  • Αν συνηθίζεις να φρεσκάρεις το πουκάμισό σου πριν το φορέσεις –ή του συντρόφου σου- μπορείς να το κρεμάσεις στο μπάνιο την ώρα που θα κάνεις το πρωινό σου ντους. Οι υδρατμοί θα αντικαταστήσουν το σίδερο και σε πέντε λεπτά θα είναι έτοιμο, χωρίς να ασχοληθείς καθόλου!
  • Έχε τα βασικά της τσάντας σου σε ένα μικρότερο τσαντάκι. Έτσι, αν θες το πρωί να αλλάζεις τσάντες , απλώς θα μεταφέρεις από τη μία στην άλλη αυτό το τσαντάκι και το πορτοφόλι σου.

Η πιο έξυπνη κίνηση

  • Μοίρασε αρμοδιότητες. Δε χρειάζεται να παίρνεις επάνω σου όλες τις πρωινές δουλειές. Αν τους βάλεις όλους στο …παιχνίδι, δε θα αργείς στη δουλειά πια!

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...