Ναυτία εγκυμοσύνης τέλος! Δοκιμασμένες λύσεις
Αν η ναυτία και η εγκυμοσύνη είναι για εσένα σχεδόν έννοιες ταυτόσημες μέχρι τώρα, υιοθέτησε αυτές τις μικρές αλλαγές στην καθημερινότητα σου. Πολλές από τις παρακάτω συμβουλές, τις οποίες έχει επιμεληθεί η Susan Ramin, καθηγήτρια μαιευτικής και γυναικολογίας στην Ιατρική Σχολή του Baylor College στο Χιούστον, δεν μπορούν ν’ αποδειχτούν με απτά στοιχεία, αλλά μαιευτήρες και μαίες τα συνιστούν συχνά και οι γυναίκες ορκίζονται ότι είναι αποτελεσματικά. Δοκίμασε αυτά που σου ταιριάζουν καλύτερα.
- Τρώγε μικρά, συχνά γεύματα και σνακ μέσα στη μέρα ώστε το στομάχι σου να μην μένει ποτέ άδειο. Μερικές γυναίκες θεωρούν τους υδατάνθρακες βοηθητικούς κατά της ναυτίας, αλλά μια μικρή μελέτη βρήκε ότι οι τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες ανακουφίζουν περισσότερο από τα συμπτώματα. Ό, τι κι αν επιλέξεις, φάτο αργά.
- Απόφυγε να ξαπλώνεις αμέσως μετά το φαγητό (ειδικά στην αριστερή σου πλευρά) γιατί έτσι μπορείς να επιβραδύνεις την πέψη.
- Έχε απλά σνακ, όπως κρακεράκια, δίπλα στο κρεβάτι σου και φάε ένα-δύο μόλις ξυπνήσεις, περιμένοντας 20-30 λεπτά προτού σηκωθείς. Το τσιμπολόγημα θα σε κάνει να αισθανθείς καλύτερα σε περίπτωση που ξυπνάς με ναυτία κατά τη διάρκεια της νύχτας.
- Παρεμπιπτόντως, βοηθάει επίσης το να σηκώνεσαι αργά, και να παραμένεις για λίγα λεπτά καθιστή στο κρεβάτι, αντί να σηκώνεσαι απότομα.
- Προσπάθησε ν’ αποφεύγεις τροφές κι οσμές που πυροδοτούν τη ναυτία. Κι αν αυτό συμπεριλαμβάνει τα πάντα, τότε φάε μόνο όσες τροφές σου είναι ανεκτές κατά την πρώτη περίοδο της εγκυμοσύνης, ακόμα κι αν αυτό δε συνιστά μια τέλεια ισορροπημένη διατροφή.
- Κατανάλωσε το φαγητό κρύο ή σε θερμοκρασία δωματίου, γιατί η θερμότητα κάνει τις μυρωδιές πιο έντονες.
- Απόφυγε τις λιπαρές τροφές που απαιτούν μεγαλύτερο χρόνο πέψης. Επιπλέον, μείνε μακριά από καρυκευμένα, όξινα και τηγανητά φαγητά που μπορούν να ερεθίσουν το πεπτικό σου σύστημα. Το καλύτερο είναι να προτιμάς τα ουδέτερα φαγητά.
- Βούρτσισε τα δόντια σου και ξέπλυνε το στόμα σου μετά από κάθε γεύμα.
Υπάρχουν κι άλλα που μπορείς να κάνεις… Δες πότε πρέπει να πάρεις φαρμακευτική αγωγή
Πρέπει να έχετε συνδεθεί για να σχολιάσετε.