Διάσημες δίαιτες που μπορούν να σου κάνουν κακό
Διάσημες δίαιτες που τις έχουμε κατά καιρούς δοκιμάσει όλες μας. Η φίλη σου έχασε κιλά με την Παλαιολιθική Δίαιτα (Paleo Diet). Η μαμά σου αδυνάτισε με τη Στρατιωτική Δίαιτα (Military Diet) και η αδερφή σου με τη Δίαιτα του Σιταριού (Wheat Belly Diet). Τώρα ήρθε η σειρά σου να βρεις τη φόρμα σου και αναρωτιέσαι αν πρέπει κι εσύ να κάνεις κάποια από αυτές. Όχι απαραίτητα, αφού αυτές οι διάσημες δίαιτες μπορεί να καταφέρνουν να διώξουν κάποια κιλά από πάνω σου, αλλά με πολύ μεγάλο τίμημα για την υγεία σου.
Γιατί ορισμένες διάσημες δίαιτες αποτυγχάνουν
Επειδή ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους είναι δημοφιλές δεν σημαίνει ότι έχει πάντα αποτέλεσμα σε κάθε οργανισμό. Βασικά, οι περισσότερες δίαιτες κάποια στιγμή αποτυγχάνουν. Συγκεκριμένα, περίπου το 80% των ατόμων που κάνουν δίαιτα ξαναπαίρνουν το χαμένο βάρος και πολλοί επιστρέφουν στις παλιές διατροφικές τους συνήθειες ξαναβάζοντας κιλά. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μάλιστα, παίρνουν περισσότερο βάρος από αυτό που έχασαν.
Με αυτά τα δεδομένα, είναι σημαντικό να διαλέξεις ένα πλάνο διατροφής που ταιριάζει μακροπρόθεσμα στις προσωπικές σου ανάγκες και τον τρόπο ζωής σου. Πρέπει, επίσης, να είσαι ρεαλιστική με τις διατροφικές σου συνήθειες και με αυτά που μπορείς και δεν μπορείς να στερηθείς προτού επενδύσεις χρόνο και χρήματα σε ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους. Για παράδειγμα, υπάρχουν διάσημες δίαιτες που ενδεχομένως να μην έχουν αποτέλεσμα σε σένα, όπως:
- H Δίαιτα (απόκλισης) του Σιταριού (Wheat Belly Diet). Είναι από τις πλέον διάσημες δίαιτες. Εκατομμύρια αντίτυπα αυτού του βιβλίου έχουν πουληθεί μέχρι σήμερα και όσοι την ακολούθησαν εξυμνούν τις συστάσεις του συγγραφέα, William Davis, M.D. Ο ίδιος ενθαρρύνει τους οπαδούς του να αποκλείσουν το σιτάρι και τα προϊόντα του για να βελτιώσουν τη συνολική υγεία τους και να χάσουν βάρος. Όμως, είναι η σωστή προσέγγιση για σένα; Αν η αγαπημένη σου τροφή είναι το ψωμί, τότε η απάντηση είναι όχι.
Αν λατρεύεις τις τροφές που αποκλείονται από τη δίαιτα του σιταριού, είναι καλύτερο να μειώσεις την πρόσληψή τους παρά να τις εξαλείψεις εντελώς από το διαιτολόγιό σου. Μια πιο συνετή προσέγγιση είναι συχνά πιο ασφαλής από την επικίνδυνη τακτική του ‘όλα ή τίποτα’.
Πρέπει να έχετε συνδεθεί για να σχολιάσετε.