Γλυκό σουφλέ με αβοκάντο και βανίλια



soufle-avokanto

Αυτό το σουφλέ με αβοκάντο θα σε κάνει να εκτιμήσεις ακόμα περισσότερο αυτό το υπέροχο φρούτο με την ιδιαίτερη γεύση. Και μόνο ότι μπορείς να το φτιάξεις σε 20 λεπτά είναι λόγος να το δοκιμάσεις.

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 8 λεπτά

Υλικά (για 4 μερίδες)

2 ώριμα αβοκάντο
1 κουταλάκι του γλυκού πάστα φιστικιού (θα το βρεις στα ζαχαροπλαστεία, αλλιώς πολτοποίησε στο μπλέντερ φιστίκια Αιγίνης)
1 βανίλια
4 ασπράδια αυγών
70 γραμμάρια ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας μέλι
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη

 Οδηγίες

Καθάρισε τα αβοκάντο, κόψε τα στα δύο και αφαίρεσε τα κουκούτσια.

Κάνε τα αβοκάντο κομματάκια και βάλ’ τα στο μίξερ.

Πρόσθεσε την πάστα φιστικιού και τη βανίλια και άφησέ τα να χτυπηθούν μέχρι να γίνουν πηχτό μείγμα.

Σε ένα άλλο μπολ, χτύπα τα ασπράδια και πρόσθεσε σταδιακά τη ζάχαρη.

Με μια ξύλινη κουτάλα ανακάτεψε τα δύο μείγματα, ρίχνοντας το μείγμα του αβοκάντο μέσα σε αυτό των αυγών κάνοντας μία κίνηση από κάτω προς τα πάνω και όχι στριφογυρίζοντας το, ώστε το τελικό μείγμα να παραμείνει αφράτο.

Μοίρασε το μείγμα σε 4 ατομικά πυρίμαχα φορμάκια και βάλε τα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180ο C για 7 με 8 λεπτά.

Σέρβιρε αμέσως, αφού πρώτα γαρνίρεις με τη ζάχαρη άχνη.

Συνόδεψε το γλυκό με μερικές κουταλιές μέλι.


Δείτε επίσης:



Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο