Σημαντική αύξηση στη ζήτηση αναμένεται μέσα στα επόμενα χρόνια για τα φωτοβολταϊκά προϊόντα

Σημαντική αύξηση στη ζήτηση μέσα στα επόμενα χρόνια για τα προϊόντα του κλάδου των φωτοβολταϊκών, είναι το συμπέρασμα μετά την ολοκλήρωση του 26ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Φωτοβολταϊκών του Αμβούργου. Ο Χάινζ Όσενμπρικ, πρόεδρος της επιτροπής του Κέντρου Έρευνας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, επισήμανε ότι μόνο στην Ευρώπη αναμένεται να εγκατασταθούν 45GW φωτοβολταϊκών για να επιτευχθούν οι ενεργειακοί στόχοι του 2020.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι σημαντικό ρόλο θα παίξουν τόσο τα οικιακά συστήματα, όσο και τα μεγάλης κλίμακας πάρκα. Επίσης, σημασία έχουν πρωτοβουλίες όπως το πρόγραμμα ” Ήλιος”, το οποίο παρουσίασε ο Γ. Παπακωνσταντίνου στο γερμανικό κοινό στα πλαίσια του συνεδρίου. Επίσης, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου αναλύθηκαν από ειδικούς τρόποι με τους οποίους θα μπορούσε να δοθεί ώθηση στα μεγάλα φωτοβολταϊκά, καθώς και στα έξυπνα δίκτυα ηλεκτρισμού.

Από την πλευρά του, ο Δρ. Άρνουλφ Τζάγκερ-Βαλντάου, μέλος της ίδιας επιτροπής της Κομισιόν, υπογράμμισε ότι πολλές εταιρείες εστιάζουν τις προσπάθειές τους στην αύξηση της απόδοσης των φωτοβολταϊκών, ενώ ποσοστά απόδοσης της τάξης του 40% είναι ήδη εφικτά στην τεχνολογία CPV. Παράλληλα, προχωρά η έρευνα και στα νανοϋλικά, καθώς και στα οργανικά φωτοβολταϊκά.

Τέλος, ο Βίνφρεντ Χόφμαν, αντιπρόεδρος της ΕΡΙΑ, έκανε λόγο για τη σημασία της διατήρησης της παραγωγής στα σημερινά επίπεδα σε συγκεκριμένες τεχνολογίες-κλειδιά, αλλά και όσον αφορά την έρευνα.

πηγή: www.energia.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...