«Δύσκολα νέα παράταση» λέει ο Μανιάτης, για τα αγροτικά φωτοβολταϊκά

«Η δίμηνη παράταση που δώσαμε πρόσφατα θα είναι δύσκολο να επεκταθεί ακόμα περισσότερο», επισήμανε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, κ. Γιάννης Μανιάτης, κατά την ομιλία του στη βουλή, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Θανάση Παπαγεωργίου.
Σύμφωνα με δημοσίευματα, ο κ. Μανιάτης έδωσε πληροφορίες για την πορεία των αιτήσεων των αγροτών, που επιθυμούν να επενδύσουν στα φωτοβολταϊκά, ενώ παραδέχτηκε ότι υπάρχει πρόβλημα στο νομό Πιερίας.
«Από τις 6.200 αιτήσεις αγροτών έχουν ήδη ικανοποιηθεί οι 5.000. Άρα, έχουμε περίπου 1.000-1.200 αγρότες των οποίων οι αιτήσεις ακόμα δεν έχουν πάρει θετική απάντηση αλλά βαδίζουν σε ένα καλό δρόμο.
Στο σύνολο της χώρας τα τελευταία δυο χρόνια έχουμε διπλασιασμό της εγκατεστημένης ισχύος από φωτοβολταϊκά. Άρα, στην υπόλοιπη χώρα τα πράγματα πάνε πάρα πολύ γρήγορα και πολύ καλά», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Μανιάτης τόνισε ότι η πρόσφατη παράταση των δυο μηνών που δόθηκε στους αγρότες έχει δημιουργήσει προβλήματα σε όλους τους υπόλοιπους επενδυτές.


«Πήραμε την πρωτοβουλία ως Κυβέρνηση έναντι όλων των άλλων Ελλήνων πολιτών κι έναντι όλων των άλλων επενδυτών δώσαμε άμεση προτεραιότητα στους αγρότες. Αυτό έχει συγκεκριμένη ημερομηνία έναρξης και λήξης», τόνισε.
Επιπλέον, ο υφυπουργός ΠΕΚΑ αναφέρθηκε στα προβλήματα στο νομό Πιερίας, υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν ακόμα διακόσιες αιτήσεις, οι οποίες φαίνεται ότι έχουν σημαντικές τεχνικές δυσκολίες να ικανοποιηθούν.
Τέλος, σε ό,τι αφορά το σύστημα «feed in tariff», ο κ. Μανιάτης υποστήριξε είναι η καλύτερη επένδυση της Ευρώπης.

πηγή:www.econews.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...