Προπόνησε τη γάτα στο σπίτι! 6 τρόποι

gata-paixnidi
Η γάτα σου έχει βάλει μερικά κιλάκια και ξέρεις ότι έχει ανάγκη από εξάσκηση, αλλά δεν μπορείς ακριβώς να της φορέσεις αθλητικά και να την βάλεις να κάνει διάδρομο. Πάρε μερικές ιδέες γιατ ο πως θα τη βοηθήσεις να κάψεις θερμίδες!

1. Παιχνίδια αντί για σνακ

Αν θες να υιοθετήσεις ένα πιο υγιές lifestyle για τη γάτα σου, τότε μάλλον πρέπει να δεσμευτείς ότι θα την κακομαθαίνεις λιγότερο με γευστικές λιχουδιές. Εναλλακτικά μπορείς να εξασφαλίσεις την απόλαυσή της με διασκεδαστικά παιχνίδια. Επικεντρώσου σε αντικείμενα που θέτουν  τη γάτα σου σε εγρήγορση, όπως ένα φτερό που κρέμεται από ένα κοντάρι, κάτι που δε θα βαρεθεί ποτέ να κυνηγάει.

2. Λατρεύει το laser

H Dr. Justine Lee, ειδική κτηνίατρος και συγγραφέας του It’s a Dog’s Life… but It’s Your Carpet και του It’s a Cat’s World… You Just Live in It  συμβουλεύει να πάρεις έναν δείκτη λέιζερ για να παίζεις με τη γάτα σου. Το φως που αναπηδά θα κάνει και το πιο νωχελικό αιλουροειδές να θέλει να το «αιχμαλωτίσει» με τις πατούσες του.

3. Εξασφάλισέ της ένα ράφι

Ή μπορεί να είναι ένα πρεβάζι, μερικά άδεια ράφια ή ένα ονυχοδρόμιο. Έτσι, ακόμη κι όταν δεν είσαι σπίτι για να παίξεις με τη γατούλα σου, εκείνη θα έχει την ευκαιρία να εκτονώσει την περίσσια ενέργεια πηδώντας ψηλά.

4. Γύμνασε τη γάτα με …δόλωμα το φαγητό

Αν η γάτα σου είναι σούπερ τεμπέλα και το μόνο που κάνει είναι να τρώει, χρησιμοποίησε αυτό προς όφελός της, προτείνει η Lindsay Stordahl, μπλόγκερ στο ThatMutt.com. Χώρισε το νερό από την τροφή της για να την κάνεις να κάψει μερικές θερμίδες πηγαίνοντας απλά από το ένα στο άλλο. Το ιδανικό θα ήταν να φυλάς το νερό και την τροφή της σε διαφορετικούς ορόφους.

5. Γεύματα μετα… κίνησης

Μια παραλλαγή της προηγούμενης ιδέας είναι να μετακινείς την τροφή της γάτας σου ενώ τρώει από τον πάγκο στο πάτωμα και ξανά πίσω, αναγκάζοντάς την να πηδάει κατά τη διάρκεια του γεύματος. Μετέτρεψέ το σε παιχνίδι και επιβράβευσέ την με πολλά χάδια μετά την προσπάθεια.

6. Οικονομικά (μη)παιχνίδια

H Dr. Lee συνιστά επίσης να ανακαλύψεις αντικείμενα που δεν είναι παιχνίδια, αλλά που η γάτα σου λατρεύει, για να κρατήσεις σε φόρμα την καρδιά της. Μπαλάκια, χαρτιά, κουτιά και τσάντες. Τοποθέτησε αυτά τα αντικείμενα τριγύρω στο σπίτι σε ψηλά σημεία στα οποία θα μπορεί η γάτα σου να πηδάει με ασφάλεια κάνοντας την άσκηση παιχνίδι.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...