Βαφή μαλλιών στο σπίτι: οδηγός επιτυχίας!

vafi-mallion-spiti
Αν πιστεύεις ότι ήρθε η ώρα να δοκιμάσεις να κάνεις μόνη σου τη βαφή μαλλιών στο σπίτι, αυτός ο οδηγός εναι ακριβώς ότι χρειάζεσαι. Ακολούθησέ τον και η επιτυχία είναι εξασφαλισμένη!

Προετοίμασε σωστά τα μαλλιά σου
Πριν τη βαφή κάνε μια γρήγορη εκτίμηση της κατάστασης των μαλλιών σου: όσο πιο υγιή είναι, τόσο πιο πετυχημένο θα είναι το αποτέλεσμα. Μια εβδομάδα πριν από τη βαφή μαλλιών στο σπίτι, κάνε μια θεραπεία με βιταμίνη β-πανθενόλη ή με κάποιο προϊόν πλούσιο σε ενυδατικά συστατικά όπως η βιταμίνη Ε, το αβοκάντο ή το έλαιο καρύδας.
Αν έχεις ταλαιπωρημένα μαλλιά με ψαλίδα, ανέβαλε για λίγο τη βαφή και προτίμησε να χρησιμοποιήσεις για μερικούς μήνες ένα χρωματιστικό conditioner που χαρίζει στα μαλλιά χρώμα αποφεύγοντας την πιο δραστική και μόνιμη αλλαγή.

Διάλεξε το κατάλληλο χρώμα
Παρατήρησε το φυσικό σου χρώμα στο έντονο φως της ημέρας και διάλεξε μια απόχρωση που ταιριάζει με τα μάτια και τον τόνο του δέρματός σου.
Για ζεστούς τόνους δέρματος (κίτρινο, σταρένιο ή καφέ), διάλεξε ένα χρώμα, όπως το χάλκινο,  το καστανοκόκκινο, το κόκκινο ή το ξανθοκόκκινο.
Για ψυχρούς τόνους δέρματος (ανοιχτό, ιβουάρ ή κοκκινωπό) ψάξε ένα χρώμα που περιέχει σταχτί ή μπεζ τόνους.

Διάλεξε τη μέθοδο
Οι περισσότεροι επαγγελματίες για τη βαφή μαλλιών στο σπίτι συμβουλεύουν να ξεκινήσεις με ένα ημιμόνιμο χρώμα ή χρωμοσαμπουάν που διαρκεί μέχρι και 28 λουσίματα και είναι απαλό με τα στελέχη της τρίχας. Αν πάλι προτιμάς ένα μόνιμο αποτέλεσμα ευθύς αμέσως, προτίμησε βαφές που δεν στάζουν και είναι εύκολες στην εφαρμογή.

Ένα μυστικό
Οι άκρες των μαλλιών είναι πιο πορώδεις και, ως αποτέλεσμα, απορροφούν περισσότερη χρωστική. Τα βρεγμένα μαλλιά, αντίθετα, δεν απορροφούν εξίσου γρήγορα το χρώμα, άρα βρέξε τις άκρες με λίγο νερό προτού ξεκινήσεις.
Διάβασε και ακολούθησε τις οδηγίες πριν εφαρμόσεις το χρώμα για πρώτη φορά. Βεβαιώσου ότι έχεις κάνει την συνιστώμενη δοκιμή για τις αλλεργίες ή σε μια μικρή τούφα μαλλιών (αν χρησιμοποιείς το συγκεκριμένο προϊόν για πρώτη φορά).

Ομοιόμορφες ανταύγειες
Αν θέλεις να κάνεις ανταύγειες σε όλα τα μαλλιά, κλείσε ένα ραντεβού στο κομμωτήριο για να εξασφαλίσεις τη σωστή απόχρωση. Σε περίπτωση, ωστόσο, που επιθυμείς μονάχα λίγες διασκεδαστικές πινελιές χρώματος γύρω από το πρόσωπο, αγόρασε ένα κιτ χωρίς αμμωνία και χαμηλό σε υπεροξείδιο, που δεν καταστρέφει τα βαμμένα μαλλιά. Πριν κάνεις τις ανταύγειες χτένισε τα μαλλιά σου με τον συνηθισμένο σου τρόπο, ώστε να στοχεύσεις πιο εύκολα στις τούφες που πλαισιώνουν το πρόσωπο.
Damagecontrol: Αν οι ανταύγειες σού φαίνονται πολύ ανοιχτόχρωμες κάντες έναν τόνο πιο σκούρες με μια ημιμόνιμη βαφή ελαφρώς πιο σκουρόχρωμη. Αν το χρώμα μοιάζει κάπως πορτοκαλί, δοκίμασε ένα refiner για να απαλύνεις τις χάλκινες αποχρώσεις.

Διατήρηση του χρώματος
Μετά τη βαφή περιόρισε την έκθεση στον ήλιο και το χλώριο και απόφυγε τις θερμαινόμενες συσκευές  styling, όπως σεσουάρ και σίδερο ισιώματος ή για μπούκλες, που αποχρωματίζουν και φθείρουν τα ευαίσθητα μαλλιά.
Θυμήσου ότι τα χημικά των βαφών μπορούν να καταστρέψουν την τρίχα, γι΄ αυτό για να διατηρήσεις τα μαλλιά σου λαμπερά και ενυδατωμένα χρησιμοποίησε σαμπουάν, conditioner και προϊόντα περιποίησης ειδικά σχεδιασμένα για τα βαμμένα μαλλιά. Έτσι, θα μείωσεις την ξηρότητα, θα διατηρήσεις το χρώμα ζωντανό και θα προστατεύσεις τα μαλλιά σου από τη φθορά.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...