Η ταραμοσαλάτα του Ηλία Μαμαλάκη
Η ταραμοσαλάτα γίνεται πεντανόστιμη αν δουλέψεις τον ταραμά μόνο με το λάδι κρεμμύδι και λεμόνι. Χωρίς το ψωμί. Θα πάρει περισσότερο λάδι, αλλά αξίζει τον κόπο.
Χρόνος προετοιμασίας : 15 λεπτά
Υλικά
150 γραμ. ταραμάς άσπρο
150 γραμ. ψωμί μπαγιάτικο (χωρίς την κόρα)
1 μικρό κρεμμύδι λιωμένο
1 ¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι χυμό λεμονιού
Οδηγίες
Μουσκεύεις το ψωμί και το στύβεις πολύ καλά.
Ζυμώνεις το ψωμί με τον ταραμά.
Βάζεις στο μπλέντερ το κρεμμύδι και το μίγμα του ταραμά και τα χτυπάς όλα μαζί.
Συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνεις λίγο-λίγο το λάδι και τον χυμό λεμονιού εναλλάξ.
Όταν γίνουν ένας λείος πολτός τον μεταφέρεις σε πιατέλα ή μπολ και τον γαρνίρεις με μπρικ, χαβιάρι και μαύρες ελιές.
Πρέπει να έχετε συνδεθεί για να σχολιάσετε.