Ριζότο τέλειο για τον ουρανίσκο και τη γραμμή σου!

rizoto-light
Σε αυτό το ριζότο θα απολαύσεις την ιδανική υφή και το χύλωμα, χωρίς να χρησιμοποιήσεις ίχνος κρέμας γάλακτος.

Χρόνος προετοιμασίας : 3 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος : 25 λεπτά

Υλικά (2 μερίδες)

  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
  • 1 μέτριο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1 φλ. ρύζι αρμπόριο
  • 200 γρ.μανιτάρια κομμένα
  • 80 γρ. πελτέ ντομάτας
  • 3 φλ.ζωμό λαχανικών
  • 1 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
  • μαύρο πιπέρι 

Οδηγίες

  • Σε μια κατσαρόλα ή ένα βαθύ τηγάνι σόταρε το σκόρδο και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι στο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν.
  • Πρόσθεσε το ρύζι και ανακάτευε για μερικά δευτερόλεπτα.
  • Στην συνέχεια πρόσθεσε τα μανιτάρια και άφησέ τα μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά τους.
  • Πρόσθεσε τον πελτέ ντομάτας.
  • Σιγά σιγά ρίχνε και το ζωμό λαχανικων.
  • Τέλος, πρόσθεσε την τριμμένη παρμεζάνα και λίγο μαύρο πιπέρι και ανακάτεψε καλά.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...