Ριζότο τέλειο για τον ουρανίσκο και τη γραμμή σου!
Σε αυτό το ριζότο θα απολαύσεις την ιδανική υφή και το χύλωμα, χωρίς να χρησιμοποιήσεις ίχνος κρέμας γάλακτος.
Χρόνος προετοιμασίας : 3 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος : 25 λεπτά
Υλικά (2 μερίδες)
- 1 κ.γ. ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
- 1 μέτριο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 1 φλ. ρύζι αρμπόριο
- 200 γρ.μανιτάρια κομμένα
- 80 γρ. πελτέ ντομάτας
- 3 φλ.ζωμό λαχανικών
- 1 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
- μαύρο πιπέρι
Οδηγίες
- Σε μια κατσαρόλα ή ένα βαθύ τηγάνι σόταρε το σκόρδο και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι στο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν.
- Πρόσθεσε το ρύζι και ανακάτευε για μερικά δευτερόλεπτα.
- Στην συνέχεια πρόσθεσε τα μανιτάρια και άφησέ τα μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά τους.
- Πρόσθεσε τον πελτέ ντομάτας.
- Σιγά σιγά ρίχνε και το ζωμό λαχανικων.
- Τέλος, πρόσθεσε την τριμμένη παρμεζάνα και λίγο μαύρο πιπέρι και ανακάτεψε καλά.
Πρέπει να έχετε συνδεθεί για να σχολιάσετε.