Όλοι όπως φαίνεται είναι ενθουσιασμένοι με το νέο μοντέλο 3 της σειράς ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων της Tesla , αλλά η μαζική παραγωγή τους πρόκειται να απαιτήσει έναν τεράστιο αριθμό μπαταριών.

Αυτός είναι ο λόγος που η Tesla κατασκευάζει το Gigafactory.

tesla-gigafactory

Η Tesla περιγράφει την τεράστια κατασκευή των 5,5 εκατ τετραγωνικών ποδιών του Gigafactory, ως ένας τρόπος για να “επιταχυνθεί η μετάβαση του κόσμου σε βιώσιμα μέσα μετακίνησης”.

Το πρώτο Gigafactory, που βρίσκεται έξω από το Sparks, της Νεβάδα, είναι μια φιλόδοξη μονάδα παραγωγής που σχεδιάζει να κατασκευάσει τις μπαταρίες για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Tesla στο άμεσο μέλλον.

Για να κάνει αυτές τις μπαταρίες, η Tesla θα χρησιμοποιήσει «οικονομίες κλίμακας, καινοτομίες παραγωγής, μείωση  αποβλήτων, και την βελτιστοποίηση της χωροθέτησης της παραγωγικής διαδικασίας κάτω από μία στέγη.”

Το Gigafactory είναι επίσης αξιοσημείωτο  ότι θα τροφοδοτείται εξ ολοκλήρου από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Η πρώτη φάση έχει ως στόχο να αρχίσει με τη δημιουργία των κυψελών της μπαταρίας μέχρι το 2017, ώστε να συμπέσει με το λανσάρισμα του μοντέλου 3, φθάνοντας σε πλήρη δυναμικότητα μέχρι το 2020.

Για την ώρα, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να δούμε το Gigafactory από το εξωτερικό, χάρη σε ένα  drone και το χαμηλού υψομέτρου quadrocopter του, μπορούμε να δούμε την πρώτη φάση της κατασκευής του κτιρίου που θα κοστίσει συνολικά 5 δισεκατομμύρια δολλάρια