10 πράγματα που πρέπει να κάνει μια γυναίκα στα 40!

γυναίκα στα 40

3. Υλοποίησε τους στόχους που θέτεις

Όσο καλύτερα ξέρει τον εαυτό της μια γυναίκα στα 40 τόσο πιο συγκεκριμένους στόχους βάζει στη ζωή της. Ωστόσο, οι υποχρεώσεις, η οικογένεια, η δουλειά πολλές φορές είναι αποτρεπτικές για σένα και το να γραφτείς ακόμη και στο γυμναστήριο γίνεται απίθανο!  Ξεκίνα βάζοντας μικρούς, πραγματοποιήσιμους και εφικτούς στόχους και προχώρα σιγά σιγά. Εάν θέλεις, για παράδειγμα, να ενισχύσεις τη φυσική σου κατάσταση, ξεκίνα το περπάτημα. Γράψου στο γυμναστήριο όταν θα μπορείς να αφιερώνεις 45 λεπτά σ’ εσένα. Αποκτώντας εμπειρία στα μικρά πράγματα και ενισχύοντας την εσωτερική σου δύναμη, θα πετυχαίνεις πιο εύκολα και στα μεγάλα. Παράλληλα, μάθε να «αναγνωρίζεις» πότε πρέπει να παραιτείσαι. Το να πετύχεις κάτι δεν εξαρτάται μόνο από εσένα. Αυτό αυτόματα σημαίνει πως αν κάτι δε σου βγήκε, δεν απέτυχες. Εκτίμησε την προσπάθειά σου και προχώρησε.

4. Υπερασπίσου τον εαυτό σου, πες «όχι» όταν χρειάζεται

Ωριμάζοντας, είναι απαραίτητο να μάθεις να προασπίζεις τα δικαιώματά σου, να εκφράζεις τις σκέψεις σου και να τις υποστηρίζεις. Σημαντικό είναι και το να λες «όχι». Μερικές φορές δεν είναι καθόλου εύκολο, ειδικά όταν πρόκειται για κάποιο πρόσωπο σημαντικό για εσένα. Αλλά χρειάζεται. Μπορείς να αρνηθείς εξηγώντας παράλληλα γιατί το κάνεις, ώστε ο άλλος να μην το ερμηνεύσει λανθασμένα. Απλώς έχε υπόψη σου ότι ποτέ μια σχέση, είτε επαγγελματική είτε ερωτική, δε χάλασε από ένα «όχι».

5. Ζήτα βοήθεια, δεν μπορείς να τα κάνεις όλα μόνη σου

Η παράκληση για βοήθεια μπορεί για σένα να φαντάζει πολύ δύσκολη, γιατί θεωρείς πως έτσι παραδέχεσαι την ανικανότητά σου. Πρόκειται φυσικά για λανθασμένη σκέψη: δεν μπορείς να τα προλάβεις όλα. Άλλωστε, γι’ αυτό και κάνουμε σχέσεις, ερωτικές ή φιλικές: για να έχουμε ανθρώπους που θα μας στηρίξουν στη δύσκολη στιγμή.

6. Μάθε επιτέλους να διαπραγματεύεσαι

Η διαπραγμάτευση είναι από τις μεγαλύτερες αρετές για μια γυναίκα στα 40. Μέχρι τώρα μπορεί να έχεις μάθει να υποχωρείς όσον αφορά την εκπλήρωση των αναγκών σου, έτσι ώστε να ικανοποιείς τις ανάγκες και τα «θέλω» των άλλων. Όμως έτσι βάζεις σε δεύτερη μοίρα την πραγματοποίηση των επιθυμιών σου, ενώ στερείς από τον εαυτό σου την ευκαιρία του να είσαι ευτυχισμένη. Το δύσκολο έργο σε αυτή την περίπτωση ονομάζεται διαπραγμάτευση. Με καλύτερους όρους και κανόνες υπέρ σου. Δεν είναι εγωιστικό, αλλά σημαντικό να ξεχωρίζεις πως η ζωή χρειάζεται ισορροπίες: δοτική όταν πρέπει αλλά και ικανοποίηση των δικών σου αναγκών επειδή το χρειάζεσαι. Αρκεί να θυμάσαι πως πρέπει να είσαι προετοιμασμένη για τη διαπραγμάτευση, να ξέρεις τι θέλεις και μέχρι πού είσαι έτοιμη να φτάσεις.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...