Κακάο

Κακάο

Μας «φτιάχνει» τη διάθεση, αλλά και προλαμβάνει τα καρδιακά νοσήματα. Τα συστατικά που του προσδίδουν τις πολύτιμές του ιδιότητες είναι οι γνωστές πολυφαινόλες, που προστατεύουν τα κύτταρα του ανθρώπινου οργανισμού από τη βλαβερή δράση των ελεύθερων ριζών. Αποδεδειγμένο γεγονός αποτελεί και η ιδιότητα του κακάο να αυξάνει την παραγωγή στον οργανισμό της σεροτονίνης, η έλλειψη της οποίας επιδρά αρνητικά στη διάθεσή μας. Πρόσεξε, βέβαια, την ποσότητα: τα 250 γραμμ. ροφήματος αντιστοιχούν σε 195 θερμίδες.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...