Θες νοστιμιά χωρίς θερμίδες; Βάλε μπαχαρικά και μυρωδικά!
> Αγόρασε τα μπαχαρικά ολόκληρα
Έχουν πιο πλούσια γεύση από αυτά που είναι ήδη τριμμένα και μπορείς να τα τρίψεις στο μύλο μπαχαρικών ή σε έναν καφεκόπτη (όχι όμως σε αυτόν που κόβεις τον καφέ, γιατί έτσι καταστρέφεται η γεύση τους).
> Μην τσιγκουνεύεσαι τα καρυκεύματα
Δοκίμασε να δώσεις σε μπαχαρικά και μυρωδικά πρωταγωνιστικό αντί για δευτερεύοντα ρόλο σε κάποιο πιάτο. Μερικές ιδέες: Πρόσθεσε μια χούφτα φρέσκο, κομμένο μαϊντανό, βασιλικό ή κόλιαντρο σε μια πράσινη σαλάτα. Πρόσθεσε ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια, μαϊντανό και δυόσμο σε ζεστό, βραστό ρύζι (1 φλιτζάνι μυρωδικά για 4 μερίδες ρυζιού) και σέρβιρε με ψάρι ή κοτόπουλο. Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις τα μυρωδικά ως βασικά συστατικά φτιάχνοντας, για παράδειγμα, μια σκορδόσουπα ή μια κρεμμυδόσουπα ως πρώτο πιάτο.
> Αποθήκευσε μπαχαρικά και μυρωδικά σωστά για να διατηρούν το άρωμά τους
Τα φρέσκα μυρωδικά διατηρούνται στο ψυγείο περίπου για μία εβδομάδα, αν κλαδέψεις από κάτω τα κοτσάνια τους και τα βάλεις σε ένα ποτήρι νερό (όπως θα έβαζες τα λουλούδια στο βάζο). Βάλε τα αποξηραμένα μυρωδικά και τα μπαχαρικά (ολόκληρα ή τριμμένα) σε ένα δοχείο που κλείνει καλά, σε σκοτεινό μέρος – όχι όμως πάνω από το φούρνο. Η ζέστη θα καταστρέψει τη γεύση τους.