Χάσε 3 κιλά σε μία εβδομάδα με μακαρόνια & πατάτες

diaita-patates-makaronia
Μπορείς να χάσεις 3 κιλά σε μία εβδομάδα και μάλιστα χωρίς να υποκύψεις στο συνδυασμό πρωτεΐνης – σαλάτας. Δεν αντέχεις άλλο να κοιτάς από μακριά τις μακαρονάδες και τις πατάτες; Θες επιτέλους να μπορείς να φας κι ένα γλυκό; Αν οι απαντήσεις σου είναι θετικές σε όλα τα παραπάνω ερωτήματα, τότε η λύση για εσένα ίσως είναι η δίαιτα των υδατανθράκων. Όχι όλων των υδατανθράκων, αλλά κυρίως αυτών που σε χορταίνουν και δεν αποθηκεύονται στους γοφούς και την κοιλιά σου σαν λίπος. Ποιοι είναι αυτοί; Μα οι σύνθετοι υδατάνθρακες και αυτοί που είναι πλούσιοι σε ανθεκτικό άμυλο.

Χόρτασε γεύση και χάσε κιλά με τους υδατάνθρακες που «καίνε» το λίπος

Ναι, λοιπόν υπάρχουν και τέτοιοι υδατάνθρακες. Όπως αναφέραμε είναι αυτοί που περιέχουν σημαντική ποσότητα ανθεκτικού αμύλου. Το ανθεκτικό άμυλο είναι ουσιαστικά ένα είδος φυτικών ινών, το οποίο περιέχεται σε πολλές τροφές πλούσιες σε υδατάνθρακα και ειδικά όταν οι τροφές αυτές είναι κρύες. Το άμυλο αυτό «αντιστέκεται» στην πέψη (όπως και άλλες φυτικές ίνες) και επιπλέον συντελεί σημαντικά σε κάθε προσπάθεια απώλεια βάρους, καθώς αυξάνει τη δυνατότητα του οργανισμού να καίει λίπος, αυξάνει την αίσθηση του κορεσμού και τη διατηρεί για περισσότερη ώρα, μειώνοντας τις λιγούρες, βελτιώνει τον έλεγχο του σακχάρου, τονώνει το ανοσοποιητικό και σύμφωνα με μερικές έρευνες, μπορεί ακόμη και να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου.

Θες να τους βάλεις στη διατροφή σου; Φτιάξε το πρόγραμμά σου με βάση τις παρακάτω τροφές…

Μακαρόνια ολικής άλεσης

Περιέχουν περισσότερες φυτικές ίνες, ενώ σε 1 φλιτζάνι σπαγγέτι ολικής άλεσης, περιέχονται 2 γραμμάρια ανθεκτικού άμυλου.

Βρώμη

Περιέχει σε μισό φλιτζάνι, 4,6 γραμμάρια ανθεκτικό άμυλο.

Μπανάνες

Μια μέτρια μπανάνα περιέχει περίπου 4,7 γραμμάρια ανθεκτικό άμυλο.

Άσπρα φασόλια

Τα μαγειρεμένα άσπρα φασόλια έχουν 3,8 γραμμάρια ανθεκτικού άμυλου σε μισό φλιτζάνι.

Φακές

Περιέχουν 3,4 γραμμάρια σε μισό φλιτζάνι.

Πατάτες

Μια μαγειρεμένη πατάτα μέτροιου μεγέθους (κατά προτίμηση όχι τηγανητή), η οποία έχει πλέον κρυώσει, περιέχει 3,2 γραμμάρια ανθεκτικού άμυλου, το οποίο δημιουργείται κυρίως όσο περνάει η ώρα και η τροφή κρυώνει. Αυτό συμβαίνει γιατί το μαγείρεμα προκαλεί απορρόφηση νερού και φούσκωμα στο ανθεκτικό άμυλο, το οποίο καθώς σταδιακά κρυώνει, κάποια σημεία του κρυσταλλώνουν και αποκτούν τη μορφή που «αντιστέκεται» στην πέψη. Στην περίπτωση του ξαναζεσταμένου φαγητού, όμως, αυτή η ιδιότητα μειώνεται.

Καστανό ρύζι

Το καστανό ρύζι περιέχει 1,7 γραμμάρια ανθεκτικού άμυλου σε μισό φλιτζάνι.

tip

Αντικατέστησε το 5,5% των συνολικών υδατανθράκων της διατροφής σου με υδατάνθρακες που περιέχουν ανθεκτικό άμυλο. Έτσι, θα καταφέρεις να αυξήσεις την καύση του λίπους μετά από το γεύμα σου κατά 20—30%.

Δες εδώ το πρόγραμμα για να χάσεις μέχρι 3 κιλά σε μία εβδομάδα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...