Μία σαλάτα με ρεβίθια και κριθαράκι



σαλάτα με ρεβίθια και κριθαράκι

Σε αυτή τη σαλάτα με ρεβίθια και κριθαράκι τα ντοματάκια προσφέρουν δροσιά και γεύση, ενώ την κάνουν ακόμα πιο λαχταριστή για τα παιδιά. 

Χρόνος προετοιμασίας: 10’
Χρόνος μαγειρέματος: 40’ για τα ρεβίθια και 15’ για το κριθαράκι

Υλικά (για 4-6 άτομα)

  • 4 φλιτζάνια ζωμός κότας ή λαχανικών
  • 1 1/2 φλιτζάνι κριθαράκι ψιλό
  • 1 ½ φλιτζάνι ρεβίθια, βρασμένα και στραγγισμένα
  • 2 φλιτζάνια ντοματάκια κόκκινα και κίτρινα, κομμένα στη μέση

Για το ντρέσινγκ

  • 1/2 φλιτζάνι φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 1/4 φλιζανιού φρέσκια μέντα ψιλοκομμένη
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες

  1. Βράσε το κριθαράκι στο ζωμό. Μην το αφήσεις να «μαλακώσει» πολύ (7-8 λεπτά είναι αρκετά).
  2. Στράγγισε το κριθαράκι, πρόσθεσε λίγο ελαιόλαδο για να μην κολλήσει, ανακάτεψε καλά και άφησέ το να κρυώσει.
  3. Βράσε τα ρεβίθια σε αλατόνερο και στράγγισέ τα.
  4. Ρίξε σε μία μεγάλη σαλατιέρα τα ρεβίθια, το κριθαράκι και πρόσθεσε τα ντοματίνια, κομμένα στη μέση.
  5. Ανακάτεψε καλά.
  6. Ετοίμασε το ντρέσινγκ ρίχνοντας όλα τα υλικά στο μούλτι και ανακατεύοντας καλά.
  7. Περίχυσε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ και ανακάτεψε καλά.

tip

Προαιρετικά, μπορείς να προσθέσεις στη σαλάτα σου τριμμένη φέτα. Ο Γιάννης Λουκάκος παντρεύει τα ρεβίθια με το κολοκύθι και τη ντομάτα σε μία διαφορετική ρεβιθάδα. Δες τη συνταγή εδώ..

 

 

 

 


Δείτε επίσης:



Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο