Αρνάκι στη λαδόκολλα με λαχανικά



arnaki-sti-ladokolla
Το αρνάκι στη λαδόκολλα είναι από τις πιο νόστιμες παραδοσιακές συνταγές και η καλύτερη επιλογή, αν δεν μπορείς να σουβλίσεις!

Χρόνος Προετοιμασίας: 60’
Χρόνος Ψησίματος: 90’

 Υλικά (για 6 μερίδες)

αρνίσιο ψαχνό (μπούτι ή φιλέτο) 1.800 γρ., κομμένο σε 6 μενταγιόν

ξερά κρεμμύδια 6 μικρά, καθαρισμένα και κομμένα στη μέση

φρέσκα κρεμμυδάκια 3 κομμένα σε ροδέλες

καρότα 2-3 καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες

πατάτες 3 καθαρισμένες και κομμένες σε μεσαία κομμάτια

ντοματίνια 6 κομμένα στη μέση

τυρί φέτα 300 γρ., κομμένη σε κύβους

λεμόνι 1, ο χυμός

ελαιόλαδο 1 φλιτζάνι

ξερά μυρωδικά (θυμάρι, ρίγανη) 2 κουταλάκια του γλυκού

αλάτι όσο θες

πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Οδηγίες

Σε βαθύ σκεύος βάζεις όλα τα υλικά μαζί και τα αφήνεις σκεπασμένα στο ψυγείο για μισή ώρα.

Μοιράζεις τα 6 μενταγιόν με το μείγμα σε 6 κομμάτια λαδόκολλας, φροντίζοντας να βάλεις από όλα τα υλικά σε κάθε μερίδα.

Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180-200 °C.

Τυλίγεις τις λαδόκολλες σε πακετάκια και τα δένεις σφιχτά με σπάγκο.

Τα βάζεις σε ταψί και τα ψήνεις για 1 ώρα και 30’.

Ανοίγεις τα δεματάκια και σερβίρεις αμέσως.


Δείτε επίσης:



Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο